Newsroom

Newsroom

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη πάει στη Συν-οικία Πιττάκη

Μια πρωτότυπη και εναλλακτική δράση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Εκατοντάδες πορτατίφ, καπέλα, φωτιστικά οροφής, απλίκες, και φαναράκια…

swapping bookshelf 1Μια πρωτότυπη και εναλλακτική δράση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Εκατοντάδες πορτατίφ, καπέλα, φωτιστικά οροφής, απλίκες, και φαναράκια θα αντικαταστήσουν το δημοτικό φωτισμό στην οδό Πιττάκη, έναν κάθετο δρόμο στην οδό Ερμού και δίπλα στο μετρό Μοναστηράκι. Μέχρι τις 11 το βράδυ στο δρόμο θα πραγματοποιηθούν διάφορες εικαστικές παρεμβάσεις, DJ sets και δρώμενα από χορευτικές ομάδες. Η «Συν-οικία Πιττάκη», διαμορφώνεται από την ομάδα συντονισμού του Imagine the City και BEFΟRELIGHT, ένα συμμετοχικό έργο μεταμόρφωσης ενός «απόμακρου» αστικού χώρου σε οικεία περιοχή.

synoikia

Στη γωνία Ερμού & Πιττάκη θα τοποθετηθεί αυθημερόν και η καινοτόμα ανταλλακτική βιβλιοθήκη με την ευγενική χορηγία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη είναι μια ιδέα των αρχιτεκτόνων Ειρήνης-Αιμιλίας Ιωαννίδου και Ελευθέριου Αμπατζή, η οποία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο δήμο Κηφισιάς. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν και να αφήσουν τα βιβλία που επιθυμούν, εντελώς δωρεάν. Κάποιος μπορεί να φέρει ένα βιβλίο χωρίς την υποχρέωση να πάρει κάποιο άλλο και το αντίστροφο. Επίσης, δεν είναι απαραίτητη η επιστροφή των βιβλίων. Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει αφήνοντας τα βιβλία του είναι να κολλήσει στη ράχη τους τα ειδικά αυτοκόλλητα “swap-it/ αντάλλαξέ το” που θα βρει στα ράφια της βιβλιοθήκης.

http://www.facebook.com/vivliothikiorg

swapping bookshelf 1swapping bookshelf 119