Η «Ανοιχτή Πόλη» καταψηφίζει τον «Μεγάλο Περίπατο» και καταθέτει 9 προτάσεις για ένα ζωντανό κέντρο

Προτάσεις που αφορούν το Airbnb και την κατοικία, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, ποσόστωση στην εστίαση, 24ωρη λειτουργία του Μετρό Παρασκευή και Σάββατο, τη δημιουργία ποδηλατόδρομου, επαναλειτουργία ιστορικών κινηματογράφων, επαναχρησιμοποίηση άδειων κτιρίων, ανάπλαση της Περιοχής γύρω από το Πολυτεχνείο και την ακύρωση της ανέγερσης άλλης μιας τεράστιας ξενοδοχειακής μονάδας απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο, κατέθεσε η «Ανοιχτή Πόλη».

athina1

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δημοσιοποιεί με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σημειώνει ότι η παράταξή του καταψήφισε τη συνέχιση της πιλοτικής εφαρμογής του «Μεγάλου Περιπάτου».

«Οι παρεμβάσεις που βλέπουμε αυτές τις μέρες στο κέντρο της πόλης κακοποιούν την ιδέα της αλλαγής. Γι αυτό τον λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταψηφίσαμε τη συνέχιση της πιλοτικής εφαρμογής του «Μεγάλου Περιπάτου» αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος, και στη συνέχεια εξηγεί:

«Καταψηφίσαμε το καψόνι, την προχειρότητα και την ασυδοσία. Γιατί είναι καψόνι ο περιορισμός της πρόσβασης στο κέντρο χωρίς την ενίσχυση των ΜΜΜ. Είναι προχειρότητα οι επιλογές που έγιναν σε παγκάκια/ζαρντινιέρες/πράσινο και ο σχεδιασμός ποδηλατοδρόμου πάνω στις γραμμές του Τραμ. Είναι ασυδοσία η δαπάνη τεράστιων ποσών για εξοπλισμό που δεν χρειάζεται η πόλη και η απουσία μιας δομημένης και ανοιχτής διαβούλευσης».

«Ταυτόχρονα όμως, καταθέσαμε 9 συγκεκριμένες προτάσεις για ένα ζωντανό κέντρο. Για ένα κέντρο που θα στηρίξει την κατοικία, το λιανεμπόριο, τη μεταποίηση και δεν θα βουλιάξει στην μονοκαλλιέργεια της εστίασης και του τουρισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος και παραθέτει την πρόταση της «Ανοιχτής Πόλης», η οποία περιλαμβάνει:

Περιορισμό της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

• Δημιουργία απαραίτητων υποδομών (όπως παιδικοί σταθμοί) και κίνητρα για την επαναφορά και στήριξη της κατοικίας.

• Θεσμοθέτηση ποσόστωσης που θα περιορίζει την εστίαση και θα αφήνει χώρο στις υπόλοιπες χρήσεις.

24ωρη λειτουργία του Μετρό Παρασκευή και Σάββατο, πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ.

Επαναχρησιμοποίηση των άδειων δημόσιων κτηρίων για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς σκοπούς.

Επαναλειτουργία των κινηματογράφων Αττικό/Απόλλων.

Ανάπλαση της Περιοχής γύρω από το Πολυτεχνείο (υπάρχουν ήδη σχετικές προμελέτες από το ΕΜΠ).

Ακύρωση της ανέγερσης άλλης μιας τεράστιας ξενοδοχειακής μονάδας απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Απαλλοτρίωση του οικοπέδου για τις ανάγκες του Αρχαιολογικού Μουσείου.

• Να προχωρήσει η ομόφωνη απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου για τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα.

«Τι κατάλαβε από τα παραπάνω η Δημοτική Αρχή; Όχι πολλά. Ο Δήμαρχος είχε μια έτοιμη ομιλία – απάντηση. Η ανάγκη του ήταν να απαντήσει όχι σε αυτά που είπαμε, αλλά σε αυτά που θα τον βόλευε να είχαμε πει», σημειώνει ο Ν.Ηλιόπουλος προσθέτοντας ότι «είναι αλήθεια ότι η διαβούλευση δεν είναι το δυνατό του σημείο. Ελπίζουμε στο τέλος να μην αποδειχθεί ότι το πείραμα δεν ήταν ο «Περίπατος», αλλά οι άνθρωποι της πόλης που πρέπει να προσαρμοστούμε σε προαποφασισμένες παρεμβάσεις».

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.