Η ανεργία καλπάζει και αφήνουν ευρωπαϊκούς πόρους αναξιοποίητους

Ερασιτέχνες, αδιάφοροι ή απλά μαθητευόμενοι μάγοι; Στο ερώτημα αυτό θα πρέπει να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση. Την ώρα που η…

anergia 4 1

Ερασιτέχνες, αδιάφοροι ή απλά μαθητευόμενοι μάγοι; Στο ερώτημα αυτό θα πρέπει να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση. Την ώρα που η ανεργία καλπάζει και τα ποσοστά της έχουν αγγίξει αριθμούς ρεκόρ η ελληνική κυβέρνηση αφήνει αναξιοποίητους ευρωπαϊκούς πόρους για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου κ. Andor στη σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή. Η Ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει καταθέσει μόλις μία αίτηση χρηματοδότησης ανέργων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ).

Την ίδια ώρα που άλλες ευρωπαϊκές χώρες  με χαμηλότερους δείκτες ανεργίας αξιοποίησαν τη δυνατότητα αυτή σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Συγκεκριμένα, η Ισπανία προχώρησε στις σχετικές διαδικασίες για 18 περιπτώσεις, στηρίζοντας  13.396 απολυμένους, η Ιταλία για 12 περιπτώσεις στηρίζοντας 12.759 απολυμένους ενώ ακόμα και η Γερμανία έχει υποβάλλει 7 αιτήσεις για την ενίσχυση 11.349 απολυμένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ποσό που διατέθηκε από το ταμείο ανέρχεται για το σύνολο της ευρώπης σε 471,2 εκατ. ευρώ. Και αυτά για την ενίσχυση συνολικά 102.411 απολυμένων.
 
Από αυτά, η Δανία έλαβε 63,7 εκατ. ευρώ, η  Ιρλανδία 63,3 εκατ. ευρώ, η  Ιταλία 60,6 εκατ. ευρώ, η  Ισπανία 57,1 εκατ. ευρώ, η Γερμανία περίπου 45 εκατ. ευρώ, ενώ η Ελλάδα πήρε μόλις  2,9 εκατ. ευρώ. Μάλιστα μέχρι το 2011 η Ελλάδα δεν είχε προχωρήσει σε καμία σχετική διαδικασία. Την ίδια ώρα που η ανεργία στην Ελλάδα κάλπαζε.

Το θέμα έφεραν στην  βουλή με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, Καραγιαννίδης Χρήστος, Μπάρκας Κώστας, Μπόλαρη Μαρία, Σταθάς Γιάννης, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Μητρόπουλο Αλέξη. Οι βουλευτές ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο να μάθουν σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει “προκειμένου να δοθεί οικονομική στήριξη στους χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης”

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…