Newsroom

Newsroom

Η ανεργία φέρνει κατάθλιψη λιγότερο στους Ευρωπαίους από ότι στους Αμερικανούς

Η ανεργία όπως όλοι γνωρίζουν προκαλεί ψυχολογικές μεταπτώσεις . Συγκεκριμένα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και   κατάθλιψη  ωστόσο σύμφωνα με…

2100021

Η ανεργία όπως όλοι γνωρίζουν προκαλεί ψυχολογικές μεταπτώσεις . Συγκεκριμένα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και   κατάθλιψη  ωστόσο σύμφωνα με έρευνα τα συμπτώματα είναι εντονότερα στους Αμερικανούς από ό,τι στους Ευρωπαίους.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μία νέα βρετανο-αμερικανική επιστημονική έρευνα, που κάλυψε 13 ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων την Ελλάδα) και τις ΗΠΑ.

Όταν μία επιχείρηση και κυρίως ένα εργοστάσιο κλείνει στις ΗΠΑ, οι ψυχολογικές επιπτώσεις είναι πολύ πιο έντονες σε σχέση με την Ευρώπη για τους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους, παρόλο που η αμερικανική οικονομία θεωρείται ότι δημιουργεί πιο γρήγορα νέες θέσεις εργασίας από ό,τι η ευρωπαϊκή.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι η απώλεια εργασίας για οποιονδήποτε λόγο αυξάνει 4,8% κατά μέσο όρο την κατάθλιψη στις ΗΠΑ έναντι αύξησης 3,4% στην Ευρώπη.

Ειδικότερα όμως, όταν πρόκειται για ανεργία λόγω κλεισίματος εργοστασίου, τότε τα συμπτώματα κατάθλιψης αυξάνονται κατά 28,2% στις ΗΠΑ έναντι 7,5% στην Ευρώπη, δηλαδή στην Αμερική το ψυχολογικό τίμημα για έναν βιομηχανικό εργάτη που μένει χωρίς δουλειά, είναι περίπου τετραπλάσιο.
 

 

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…