Η Ανδριάνα Μπάμπαλη στο koutipandoras.gr: «Πολλά έχουν πάει στραβά, αλλά πάντα μπορούν να γίνουν χειρότερα»

«Ελπίζω άλλο κακό να μη μας βρει, φτάνει η πανδημία και η συνεχόμενη οικονομική αστάθεια», λέει χαρακτηριστικά.

μπαμπαλη3

Ο Κώστας Λειβαδάς και η Ανδριάνα Μπάμπαλη με αγαπημένα τραγούδια στις «αποσκευές» τους εμφανίζονται στη μουσική σκηνή Σφίγγα για δύο Σάββατα, 5 και 12 Νοεμβρίου. Αυτή τη φορά αποφάσισαν να σηκώσουν χορό και κύμα με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, φέρνοντας κοντά τους το παντοδύναμο χιούμορ και το stand up και θέτοντας την ερώτηση “τι άλλο μπορεί να πάει στραβά”; Με αυτή την αφορμή, μιλήσαμε με την Ανδριάνα Μπάμπαλη για το χιούμορ και τη μουσική, τις γυναικοκτονίες και την υπόθεση του Κολωνού.

Τι θα παρουσιάσετε με τον Κώστα Λειβαδά στη μουσική σκηνή Σφίγγα;

Θα ξεκινήσω μιλώντας για το νέο τραγούδι που έγραψε ο Κώστας για μένα με τίτλο «Σήκωσε κύμα», ένα νέο τάνγκο μυστηριώδες και λικνιστικό. Φυσικά θα παίξουμε όλα τα γνωστά μας τραγούδια από το παρελθόν, αλλά θα μοιραστούμε και κομμάτια που αγαπάμε και μας καθόρισαν. Επίσης έχουμε και τους μοναδικούς stand up comedians, 5/11 Δημήτρη Χριστοφορίδη και 12/11 τους Χαριζάνη- Αυγερινό , που θα σχολιάσουν την εποχή που ζούμε με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση σας με τον κόσμο της μουσικής; Έχετε διαγράψει μία πορεία αρκετών χρόνων με έξι προσωπικούς δίσκους και αρκετές συνεργασίες. Τι κρατάτε στις αποσκευές σας από όλο αυτό το ταξίδι και ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το μέλλον; 

Έχω κάνει ένα ταξίδι αρκετά μεγάλο, με συνεργασίες,χαρές, γέλια, ταξίδια αλλά και απογοητεύσεις και δυσκολίες. Είμαι ανοιχτή στο μέλλον, να δοκιμάσω και να δοκιμαστώ σε διαφορετικά πράγματα. Όρεξη υπάρχει και όλα μπροστά είναι πιθανά και θέλουν βέβαια κυνήγι και προσπάθεια.

“Τι άλλο μπορεί να πάει στραβά”; Έχετε απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Ποιες είναι οι σκέψεις σας για την εποχή ζούμε; 

Η ζωή πάντα έχει περιόδους τρικυμιώδεις αλλά και φωτεινές. Πολλά έχουν πάει στραβά, αλλά πάντα μπορούν να γίνουν χειρότερα. Το ενδεχόμενο ενός πολέμου είναι πχ. το πιο σκληρό. Μπορεί να μοιάζει μακρινό αλλά ίσως και να μην είναι. Ελπίζω άλλο κακό να μη μας βρει, φτάνει η πανδημία και η συνεχόμενη οικονομική αστάθεια.

Με ποιον τρόπο ο κόσμος των stand up comedians θα ενωθεί με την παράσταση;

Εγώ είδα ζωντανά πρώτη φορά τον Δημήτρη Χριστοφορίδη σε παράσταση πρόσφατα και έκλαψα πραγματικά στα γέλια, με έναν τρόπο που είχα ανάγκη. Αυτό θα συμβεί σε όσους έρθουν οπότε η προσφορά στο θέαμα είναι σίγουρη.

Γυναικοκτονίες, έμφυλη βία, υπόθεση Κολωνού. Τι πιστεύετε για τα ζητήματα που απασχολούν την επικαιρότητα αυτή την περίοδο; 

Είναι αρρωστημένη η εποχή, δυστυχώς έχουμε όλοι αυτή την αίσθηση και πραγματικά πολλές μέρες νιώθω να κουβαλάω ένα βάρος που οφείλεται σε όλα αυτά. Δεν ξέρω πως θα μπορέσουμε να μειώσουμε αυτά τα φαινόμενα που μοιάζει να έχουν γίνει απλή καθημερινότητα. Πως οι άνθρωποι θα έχουν μια ισορροπία που δεν θα τους ωθεί σε όλα αυτά τα ακραία ξεσπάσματα. Πραγματικά νιώθω ότι το κακό μπορεί να εμφανιστεί από εκεί που δεν το περιμένεις και αυτό είναι παράγοντας οπισθοδρόμησης των κοινωνιών.

Με ποιους στίχους θα περιγράφατε τα συναισθήματα σας αυτή την εποχή;

“Φύσηξε αεράκι και σήκωσε κύμα..”

INFO:

Σάββατο 5 και 12 Νοεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης:22:00

Καλλιτέχνης:Κώστας Λειβαδάς, Ανδριάνα Μπάμπαλη

Χώρος:Μουσική σκηνή Σφίγγα

Συμμετέχουν:Δημήτρης Χριστοφορίδης, Αλέξανδρος Χαριζάνης, Θάνος Αυγερινός

Σημεία Προπώλησης:Viva.gr

Τιμή εισιτηρίου:

Είσοδος στο μπαρ: 10 ευρώ (στην είσοδο της Σφίγγας), Είσοδος σε τραπέζι: 15 ευρώ (μέσω τηλεφωνικής κράτησης ή στην είσοδο της Σφίγγας)

Πληροφορίες Χώρου:Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής, Αθήνα, τηλέφωνο: 2114096149

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…