Newsroom

Newsroom

Η αναδίπλωση Πετρούνια και το tweet του χορηγού

Μπορεί η θετική εικόνα που είχαν πολλοί για τον "άρχοντα των κρίκων" να έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, αλλά τουλάχιστον η χορηγία φαίνεται πως δεν κινδυνεύει...

5354010 1

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια, στις οποίες φαινόταν να απαξιώνει το κίνημα #MeToo στο χώρο του αθλητισμού, υπονοώντας πως οι αθλητές που κατήγγειλαν σεξουαλική κακοποίηση το έκαναν για να βρεθούν στον επίκεντρο της δημοσιότητας.

«Ο πρωταθλητισμός είναι ένας πολύ σκληρός κλάδος. Από κει και πέρα, εάν υπήρξαν, εάν, εάν υπήρξαν γιατί δεν είμαι σίγουρος. Δεν έχω δει κάτι. Μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει “τα φώτα πάνω του” ή έχει μάλλον καταφέρει να υλοποιήσει τους στόχους του να έχει κάποιο τέτοιου είδους παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό», ήταν η επίμαχη απάντηση του Λευτέρη Πετρούνια σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων.

Οι αντιδράσεις στα social media ήταν άμεσες και έντονες, με τον ολυμπιονίκη μετά από λίγες ώρες να προχωρά σε αναδίπλωση, γράφοντας στο Twitter: «Η δήλωση μου πήρε μια διαφορετική κατεύθυνση από αυτό που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μια που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξη μου σε όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη».

Στην αναδίπλωση αυτή, βέβαια, σημαντικό ρόλο μάλλον διαδραμάτισε η αντίδραση όχι τόσο του απλού κόσμου, όσο ενός από τους χορηγούς του Λευτέρη Πετρούνια. Με ανάρτησή της χθες το βράδυ στο Twitter, και απαντώντας σε χρήστη που την κάλεσε να τοποθετηθεί για το αν θα συνεχίσει να τον στηρίζει οικονομικά μετά από την επίμαχη δήλωσή του, η Mercedes-Benz Hellas ξεκαθάρισε: «Η Mercedes-Benz Ελλάς δείχνει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα οποιασδήποτε μορφής βίας. Θεωρούμε τις δηλώσεις του Έλληνα Ολυμπιονίκη – ο οποίος διαχρονικά διακρίνεται για το ήθος του – τουλάχιστον ατυχείς.Οι δηλώσεις αυτές σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τις αξίες που πρεσβεύουμε και είμαστε σίγουροι ότι ο Λ. Πετρούνιας θα ανασκευάσει άμεσα». Βέβαια, στο μεταξύ ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε ήδη ανασκευάσει.

 

 

Μπορεί η θετική εικόνα που είχαν πολλοί για τον “άρχοντα των κρίκων” να έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, αλλά τουλάχιστον η χορηγία φαίνεται πως δεν κινδυνεύει…

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…