Η αμήχανη στιγμή που ο Μητσοτάκης θέλει να φανεί στον Τραμπ «καλός μαθητής»

H στιγμή που ο Μητσοτάκης σκουντάει τον Τραμπ για να περηφανευτεί για τις αμυντικές δαπάνες

AP Mitsotakis 0

Πολλά έχουν γραφτεί για την αποτίμηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταγράφει αρνητικό ρεκόρ χρόνου στη συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας μόλις 72 δευτερόλεπτα στα 19 λεπτά των κοινών δηλώσεών τους. 

Κάτι παραπάνω από εμφανές ήταν το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επιτελούσε έναν… διακοσμητικό ρόλο στο χώρο, με αποτέλεσμα πολλοί να κάνουν λόγο για αποτυχία και απαξίωση του ρόλου του πρωθυπουργού, αποτιμώντας τη συνάντηση.

Ωστόσο, μια σκηνή στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεκδίκησε άλλα δύο δευτερόλεπτα δημοσιότητας πλάι στον αμερικανό πρόεδρο, είχε περάσει μέχρι στιγμής απαρατήρητη. 

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης Τραμπ σχετικά με τις ευρωπαϊκές χώρες και το ποσοστό του ΑΕΠ που αυτές διαθέτουν για αμυντικές δαπάνες, σχολιάζοντας επικριτικά ότι δαπανούν λιγότερο από το 2% του ΑΕΠ τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία του, άπλωσε το χέρι και σκούντηξε τον αμερικανό πρόεδρο, και γεμάτος περηφάνια σαν υπάκουος μαθητής, του είπε ότι η Ελλάδα δαπανεί πάνω από το 2% του ΑΕΠ της, για να κερδίσει έναν μορφασμό επιβράβευσης από τον Ντόναλντ Τραμπ, με μόνο κέρδος την αυτοεπιβεβαίωσή του.

Για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να δείξει πως είναι πρόθυμος να παρείχε καθολική στήριξη σε κάθε επιλογή των ΗΠΑ (όπλα θέλετε; όπλα!), στα βήματα της επιλογής του να σταθεί στο πλευρό του Τραμπ στην άκρως αμφιλεγόμενη δολοφονία Σουλεϊμανί με την ελπίδα να ξεκλέψει μισή δήλωση στήριξης για την Ελλάδα, πράγμα που ποτέ δε συνέβη.

Πηγή video: JoDi Graphics

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…