Η Alt - Right έδειξε χτες τα δόντια της

Ό,τι κι αν είναι, πρέπει να νικηθούν.

Σημείο για την Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς 07/01/2021 | 15:19

Η Αμερικανική ακροδεξιά, οι οπαδοί της λευκής ανωτερότητας, η Alt Right (πολλοί την αποκαλούν πλέον alt-Reich) έδειξε χτες τα δόντια της. Η δημοκρατία στο Καπιτώλιο αντιμετώπισε το πιο σκοτεινό πρόσωπο των εχθρών της.

Οι QAnon, η διαδικτυακή κοινότητα θεωριών συνωμοσίας, οι βίαιοι Proud Boys, οι μιλίτσιες του Προέδρου Τραμπ, οι οπαδοί της μετα-αλήθειας, οι διακινητές των «εναλλακτικών γεγονότων» ήταν εκεί. Τα γεγονότα υπερβαίνουν την ίδια την «εναλλακτική πραγματικότητα της νίκης Τραμπ». 

Η πραγματική βούληση του λαού, όπως εκφράστηκε με το αποτέλεσμα των εκλογών, θα επικρατήσει. Αλλά οι εφιάλτες των δημοκρατιών μας βγήκαν χτες στο φως της μέρας: αυτό το βίαιο κράμα που συνδέουν ο εθνικός απομονωτισμός, ο αντισημιτισμός, η ξενοφοβία, η ισλαμοφοβία, ο σεξισμός, η ομοφοβία, η μνησικακία, ο  αντι-Διαφωτισμός, ο ιστορικός αναθεωρητισμός και οι θεωρίες συνωμοσίας. Μπορεί να είναι εθνικιστές, παλαιοσυντηρητικοί, Χριστιανοί φονταμενταλιστές, νεομοναρχικοί ή νεοναζί. 

Ό,τι κι αν είναι, πρέπει να νικηθούν.

* Το Σημείο για την Μελέτη και Αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς, είναι μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών που ανησυχούν από την άνοδο του ακροδεξιού φαινομένου.

Όπως αναφέρουν, «είμαστε αντίθετοι σε κάθε ρητορική μίσους και μισαλλοδοξίας που αμφισβητεί τις βασικές αρχές της ισότητας, του σεβασμού της προσωπικότητας, της διαφορετικότητας, της ελευθερίας του ατόμου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Επιδιώκουμε έναν ισχυρό αντίλογο στη διάχυση του ρατσισμού, του εθνικισμού, του σεξισμού, της ομοφοβίας, του αντισημιτισμού, της ισλαμοφοβίας και άλλων ιδεών που υποτιμούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.»