Η «αλήθεια» του Χατζηνικολάου …ψεύδεται

Σ’ ένα από τα πρωινά του σχόλια στον Real FM, ο Νίκος Χατζηνικολάου, σχολιάζοντας δηλώσεις του δημοσιογράφου Γιώργου Χουδαλάκη περί της αξιοπιστίας του Καλογρίτσα είπε:

kalogritsas2 1024x393 1

«Η Βουλή να ελέγξει την αλήθεια των ισχυρισμών του. Δεν καλείται η Βουλή να κρίνει αν είναι αξιόπιστος ή όχι ο Καλογρίτσας. Καλείται να κρίνει αν είναι αλήθεια αυτά που λέει και καταγγέλλει για τον Νίκο Παππά ή όχι. Κι αν είναι αλήθεια οφείλει να στείλει τον Ν. Παππά στο φυσικό του δικαστή. Αν είναι ψέματα οφείλει να στείλει στον κάλαθο των αχρήστων τα ψέματα του Καλογρίτσα και να δώσει έτσι τη δυνατότητα στον Ν. Παππά να τον οδηγήσει στη Δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμηση. Δεν κρίνεται λοιπόν η αξιοπιστία Καλογρίτσα. Κρίνεται η αλήθεια ή όχι των ισχυρισμών του…»  

Ο Χατζηνικολάου δεν είναι χθεσινός στο κουρμπέτι. Γνωρίζει ότι η “αλήθεια” στην πολιτική είναι συνδεδεμένη με τη σκοπιμότητα, με τη συγκυρία, με τις πολιτικές επιδιώξεις, με τον αντιπερισπασμό όταν θέλεις να πετάξεις την μπάλα στην εξέδρα, να αλλάξεις την ατζέντα. Γνωρίζει ότι η Βουλή μέσω της πλειοψηφίας έχει τη δυνατότητα να ισχυριστεί τεχνιέντως ότι “αλήθεια” είναι εκείνο που συμφέρει την παράταξη.

Γνωρίζει ότι αν η σημερινή “αλήθεια” της πλειοψηφίας της Βουλής καταπέσει μετά από καιρό στα θεσμικά όργανα της πολιτείας, λίγο θα απασχολήσει την κοινή γνώμη. Σημασία έχει να αναδειχθούν εκείνα τα σημεία του αφηγήματος τα οποία απορρέουν από την κομματική “αλήθεια” των ιδεοληψιών της παράταξης. Και η Δεξιά έχει πλούσιο βιογραφικό στην “αλήθεια” της αναληθούς προπαγάνδας, της παραπληροφόρησης, των fake news, της συκοφαντίας των πολιτικών της αντιπάλων. Πρόκειται για τις δικές της “αλήθειες” με τις οποίες έχει μάθει να εκμαυλίζει τον κόσμο και να ευτελίζει την πολιτική ζωή.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου γνωρίζει ότι “αλήθειες” που οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη και αποδείχθηκαν ασύστολα και συκοφαντικά ψεύδη, θάφτηκαν σε κάποια εσωτερικά μονόστηλα εφημερίδων με κάποια δήλωση του στυλ “δεν είχα πρόθεση να βλάψω τον τάδε, τον οποίο σέβομαι και υπολήπτομαι”!!! Γνωρίζει, ας πούμε, ότι η αλήθεια του σκανδάλου Novartis θάφτηκε από την πλειοψηφία της Βουλής προκειμένου να υπερισχύσει η “αλήθεια” της “σκευωρίας”.

Για ποια “αλήθεια της Βουλής” μιλάει ο έμπειρος δημοσιογράφος; Την αλήθεια που αντανακλά και παράγει πραγματικότητα ή τη μη αλήθεια η οποία δεν παράγει πραγματικότητα; Ή μήπως το ψέμα το οποίο δεν αντανακλά την πραγματικότητα, αλλά την “αλήθεια” λόγω …πίστης; Και στην περίπτωση των καταγγελιών Καλογρίτσα και την υποτιθέμενη διερεύνηση της αλήθειας από τη Βουλή δε μιλάμε για τη σχετικότητα της αλήθειας αλλά για τη μονολιθικότητα της προειλημμένης και αδιαπραγμάτευτης “αλήθειας” η οποία εκπορεύεται από το κομματικό ιερατείο της Δεξιάς. Κάτι σαν την θρησκευτική εξ αποκαλύψεως αλήθεια: «Εγώ ειμί η οδός και η αλήθεια και η ζωή»!!! Οπότε η επιστημονική αλήθεια και η λογική αποδημούν εις … Κύριον!!

Δεν είναι αφελής ο Χατζηνικολάου ώστε να μη γνωρίζει ότι δεν βάζεις αγκαλιά την “Παρθένα με τον Σατανά”. Ότι είναι αδύνατη η αναζήτηση της αλήθειας όταν έχεις αναγάγει σε “νυν υπέρ πάντων αγώνα” τη δίωξη των πολιτικών σου αντιπάλων με κάθε μέσο… 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

AP24114688766400

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

Έως και 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους - Χώροι «κατήχησης» της αριστεράς τα πανεπιστήμια, σύμφωνα…

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

at agion 1 1 1

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

23 ημέρες έχουν περάσει από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Τμήμα των…

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…