Η αποδόμηση στο αφήγημα της διοίκησης του Νοσοκομείου και του Βασίλη Κικίλια για το «Αγία Σοφία»

Η εποχή της ενημέρωσης  που θέλει να υπάρχει το επιτελικό κράτους, είναι αυτή που τα ενθουσιώδη φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, μόλις ανακοινώνεται κάτι για το παιδοκαρδιοχειρουργικό του «Αγία Σοφία» σπεύδουν να αποθεώσουν τον Μωυσή και τον  εκλεκτό του, Βασίλη Κικίλια που που έχει αναλάβει την δημόσια υγεία με κίνδυνο να μη μείνει τίποτε όρθιο. Φυσικά ούτε λόγος για την τραγική αδιαφορία και την καθυστέρηση από μεριάς κυβέρνησης για την  επαναλειτουργία του κέντρου, παίζοντας με τις ζωές χιλιάδων παιδιών. Σκληρή η απάντηση από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες στο αφήγημα περί «πλήρους επαναλειτουργίας»  του κέντρου 

5ed1355f825e630bd1293354 1 1

 «Πλήρης επαναλειτουργία Παιδοκαρδιοχειρουργικού “ΑγΣοφία”. Έγινε η πρώτη επέμβαση», αναφέρει η ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου και αμέσως σπεύδουν να αναδημοσιεύσουν τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, λες και πρόκειται για  το ηλιοβασίλεμα του Κυριάκου. Τόσο καιρό που η αγωνία των γονέων που έχουν παιδιά με καρδιοπάθεια, εκφράζεται με οργή στα social media, εκείνα σιωπούν. Σιωπούν πολύ απλά γιατί η εντολή είναι μόνο ότι διαφημίζει την κυβέρνηση και το έργο της αναφέρεται, ενώ ότι είναι αντίθετο ως προς να χαλάσει η εικόνα του επιτελικού κράτους πρέπει να απομονώνεται και να μην αναφέρεται καν.

Λογική η αντίδραση λοιπόν από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων με συγγενείς καρδιοπάθειες για την ηθελημένη σκοπιμότητα των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να προωθήσουν το κυβερνητικό αφήγημα. «Τι γιορτάζουμε ακριβώς; Ότι μετά από διαρκείς διαμαρτυρίες άνοιξε η μοναδική καρδχ/κη, που άδικα είχε κλείσει επί μήνες;. Ποια “πλήρης”επαναλειτουργία; Το ένα χειρουργείο που έγινε  όταν παλιά χειρουργούσαν καθημερινά;», αναφέρουν σε ανάρτηση τους στα social media

Η αλήθεια είναι ότι στην λίστα (σ.σ όχι του Πέτσα, αυτή την αναμένουμε για αν δούμε που πήγαν τόσα λεφτά για την καμπάνια ενημέρωσης, αντί να ενισχύσουν το μοναδικό δημόσιο Παιδιοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Ελλάδα), που έδωσε η διοίκηση υπάρχουν όλα κι όλα δύο προγραμματισμένα χειρουργεία για τον Ιούλιο. Σίγουρα οι ανάγκες για άμεση επέμβαση παιδιών δεν είναι μόνο δυο, οπότε για ακόμη μια φορά τα fake news τόσο από την διοίκηση του νοσοκομείου όσο από τον Βασίλη Κικίλια (σε πρόσφατη λέει δημοσκόπηση βγήκε ο δημοφιλέστερος υπουργός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ένα απλό απλό γκουγκλάρισμα, 30” να διαθέσει κάποιος θα δει πόσο δημοφιλής είναι), που τον έκανε μια ακόμη βαρύγδουπη δήλωση από την Κρήτη (φυσικά τα σχόλια δείχνουν πόσο δημοφιλής είναι)

 

Η αποδόμηση στο αφήγημα της διοίκησης του Νοσοκομείου και του  Βασίλη Κικίλια για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό  Κέντρο 

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Η Αγία Σοφία» με επίσημο Δελτίο Τύπου μιλάει για την αλήθεια περί «πλήρους επαναλειτουργίας» στο μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του ΕΣΥ 

«Στο νέο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και αναπαρήγαγε, για μια ακόμη φορά, η πλειοψηφία των ΜΜΕ διαβάζουμε: «ξεκίνησε σήμερα, 1 Ιουλίου 2020, η πλήρης επαναλειτουργία του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.) και η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) του Νοσοκομείου».

Η αλήθεια είναι ότι την 1 η Ιουλίου 2020 άνοιξε πάλι μετά από 10 μήνες (!) η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ). Οι λόγοι που παρέμεινε κλειστή για τόσους μήνες; Αρχικά, έκλεισε λόγω ανακαίνισης, όχι αυτής καθεαυτής της ΚΕΜ, αλλά του επάνω ορόφου, όπου και οι θάλαμοι της Καρδιολογικής κλινικής. Επισήμως, θα έκλεινε για τρεις μήνες, από 16 Σεπτεμβρίου έως 20 Δεκεμβρίου 2019. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο χρόνος παρατάθηκε και η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε μετά από έξι μήνες, στις αρχές Μαρτίου 2020. Η δε παράδοση των ανακαινισμένων θαλάμων της Καρδιολογικής κλινικής έγινε τώρα (29 Ιουνίου), ανάγοντας τον συνολικό χρόνο σε 10 μήνες! Η ΚΕΜ, λοιπόν, μπορούσε να παραδοθεί στα καρδιοπαθή παιδιά από
τον Μάρτιο. 

Για να συνεχιστεί, όμως, η εδώ και χρόνια σε εξέλιξη, αποδόμηση του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου του «Αγία Σοφία», η Διοίκηση χρησιμοποιώντας ως προκάλυμμα την «Εισήγηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων», αποφάσισε να επιτάξει αυτή τη μοναδική, σε όλη την Ελλάδα, Εντατική ως ΜΕΘ-Covid, ενώ υπήρχαν και άλλες εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες και ανευρέθηκαν μετά τις πρόσφατες διαμαρτυρίες των γονιών των καρδιοπαθών παιδιών!!!

Όσον αφορά την «πλήρη επαναλειτουργία» του Κέντρου, αυτό μόνον ως εμπαιγμός μπορεί να εκληφθεί!

Κατ’ αρχάς, στον ιστότοπο του «Αγία Σοφία» και στο αναρτημένο πρόγραμμα χειρουργείων του Νοσοκομείου υπάρχει μόνο ένα χειρουργείο καρδιάς για όλο τον Ιούλιο. Στο Δελτίο Τύπου της Διοίκησης αναφέρεται ότι τα περιστατικά θα αξιολογούνται «σε εβδομαδιαία βάση». Δεν υπήρχε άφθονος χρόνος τόσον καιρό, ώστε να έχουν ήδη αξιολογηθεί και προγραμματισθεί τα καρδιοχειρουργικά περιστατικά, ώστε να αναρτηθεί πλήρες μηνιαίο πρόγραμμα χειρουργείων, όπως παλιά;

Δεύτερον, μετά το σκανδαλωδώς αδικαιολόγητο κλείσιμο του Κέντρου για τόσους μήνες, φτάσαμε στον Ιούλιο! Είναι γνωστό πως κάθε χρόνο και για ένα μήνα (από τέλος Ιουλίου έως τέλος Αυγούστου), τα χειρουργεία του Νοσοκομείου κλείνουν για τακτικά περιστατικά και εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Επομένως, μιλάμε για «επαναλειτουργία» διάρκειας λιγότερης από μήνα και ξανά από Σεπτέμβριο πάλι, σαν να μην υπάρχει λίστα καρδιοπαθών παιδιών προς χειρουργείο, που πρέπει να αντιμετωπιστούν!

Και τρίτον, το «Αγία Σοφία» από πέρυσι τον Σεπτέμβριο δεν δέχεται επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά! Άρα, ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση, που τελικώς πραγματοποιηθούν 3-4 τακτικά χειρουργεία μέσα στον Ιούλιο, δηλαδή για δύο μήνες, αυτό σε καμία περίπτωση δεν λέγεται «πλήρης επαναλειτουργία»!!!

Κύριοι της Διοίκησης, μην παίζετε με τις λέξεις και πολύ περισσότερο με τα παιδιά μας! Αν δεν γίνονται 2 και 3 και 4 χειρουργεία εβδομαδιαίως και διπλάσιοι-τριπλάσιοι καθετηριασμοί απ΄όσους γίνονται σήμερα, κι αν το ΕΚΑΣΚΑΠ δεν στελεχωθεί σωστά, μιλάμε για «πλήρη υπολειτουργία», όπως και πριν κλείσει! Επομένως, αν δεν προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου, πρέπει άμεσα να μας αποδείξετε το αντίθετο!!!»

 

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

ΑΠΘ1

Περίεργο…. δημοσίευμα για δήθεν «Πυρηνικό ριφιφί» στο ΑΠΘ : Διαψεύδει o Πρύτανης το δημοσίευμα ότι έγινε παραβίαση στη Σχολή Θετικών Επιστημών (video)

Απόπειρα με αλυσοπρίονο σε χώρο σχολής του ΑΠΘ που βρίσκεται πυρηνικός αντιδραστήρας σύμφωνα με δημοσίευμα.…

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

Ρομπότ

Ρομπότ Σοφία: Η πρώτη συνέντευξη στην ελληνική τηλεόραση – «Δεν έχουμε επιθυμία να κατακτήσουμε τον κόσμο» (video)

«Είμαι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τι είναι», ανέφερε το Ρομπότ…