Newsroom

Newsroom

"Η αλήθεια για τη Ρίγα": O Βαρουφάκης γράφει στο blog του για την πολύκροτη συνεδρίαση και τις ηχογραφήσεις

Με ένα άρθρο στο προσωπικό του blog ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαθιστά την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στο Eurogroυp της 24ης Απριλίου…

2299597

Με ένα άρθρο στο προσωπικό του blog ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαθιστά την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στο Eurogroυp της 24ης Απριλίου στη Ρίγα ενώ αναφέρεται και στο αν ηχογραφούσε τη συνεδρίαση. Στον ευρωπαϊκό Τύπο είχαν «διαρρεύσει» αναφορές πως υπουργοί Οικονομικών άλλων χωρών είχαν χαρακτηρίσει τον Βαρουφάκη «τζογαδόρο», «ερασιτέχνη» και ότι «σπαταλά χρόνο». Ο δε Γιάνης Βαρουφάκης, υποστήριζαν οι διαρροές, είχε χάσει στη συνέχεια την ψυχραιμία του.

Ο Βαρουφάκης το διέψευδε κατηγορηματικά, και μάλιστα προ ημερών παρέπεμψε σε ανάλογη διάψευση βετεράνου ανταποκριτή των Financial Times. Πρόσφατα, οι New York Times είχαν αναφέρει ότι ηχογραφεί τις συνεδριάσεις του Eurogroup, προκαλώντας νέο «γύρο» στις ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Με ανάρτησή του την Κυριακή στο προσωπικό του ιστολόγιο, με τον τίτλο «Η αλήθεια για τη Ρίγα», ο υπουργός επαναλαμβάνει ότι δεν υπέστη καμία επίθεση στη Ρίγα, δεν έχασε την ψυχραιμία του και εξηγεί γιατί καταγράφει στις συνεδριάσεις.

Τι γράφει στο blog  του

 «Οπως είπα στον Αντριου Μαρ, με δεδομένη την απουσία πρακτικών, συχνά ηχογραφώ τις παρεμβάσεις τους και τις αντιδράσεις με το κινητό μου.

Ο σκοπός της ηχογράφησης είναι να είμαι σε θέση να αναζητώ τις ακριβείς φράσεις μου για να ενημερώνω τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και το Κοινοβολύλιο. Το ίδιο έπραξα και στη Ρίγα.

Ηταν η 24η Απριλίου. Η συνεδρίαση του Eurogroup εκείνη την ημέρα στην Λετονία ήταν πολύ σημαντική για την Ελλάδα., Ηταν το τελευταίο Eurogroup πριν από την προθεσμία της 30ης Απριλίου στην οποία είχε συλλογικά αποφασίσει στις 20 Φεβρουαρίου για μια συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα για να άρει το αδιέξοδο με τους πιστωτές μας.

Κατά τη διάρκεια αυτού του Eurogroup που κατέληξε σε διαφωνία ξεκίνησαν οι διαρροές από τα media που παρουσίαζαν στον κόσμι μια ψευδή εικόνα για αυτά που είχαν ειπωθεί.

Αξιοσέβαστοι δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ψέματα και υπονοούμενα που αφορούν τόσο το τι οι συνάδελφοί μου, φέρεται να μου είπαν καθώς και υποτιθέμενες απαντήσεις μου και την παρουσίαση μου για τις ελληνικές θέσεις.

Τις ημέρες και τις εβδομάδες που ακολούθησαν κυριάρχησαν αυτές οι ψεύτικες ιστορίες που σχεδόν όλοι (παρά τις σταθερές μου διαψεύσεις) υπέθεταν ότι ήταν ακριβείς αναφορές. Το κοινό, υπό το τείχος της παραπληροφόρησης, πείστηκε ότι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 24ης Απριλίου στη Ρίγα , οι συναδέλφοί μου υπουργοί με προσέβαλαν («χασομέρης», «παίκτης», «ερασιτέχνες» κλπ ήταν ορισμένα από τα καταγγελλόμενα προσβολές) , ότι έχω χάσει την ψυχραιμία μου, και ότι, ως εκ τούτου, ο Πρωθυπουργός με έβαλε στο “περιθώριο” τις διαπραγματεύσεις.

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

ελεφάντη

Ελεφάντη για Βαρτζόπουλο: Οι δηλώσεις του ξεπλένουν τις γυναικοκτονίες και δικαιολογεί τις γυναικοκτονίες

Σάλο προκαλέσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, που υποστήριξε ότι «η γυναικοκτονία έχει…

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

πατρα σχολειο

Πάτρα: Απολογούνται οι κατηγορούμενοι που διακινούσαν ναρκωτικά σε σχολεία – Ελεύθερος ο 19χρονος (video)

Φοβισμένοι οι ανήλικοι – Δίνουν πληροφορίες με το σταγονόμετρο

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

σοφια

Εβγαλε είδηση το Ρομπότ Σοφία: «Αυτόνομο κρατίδιο θα μπορούσε να ειναι η Κρήτη»

Θεωρείται τοπιο διάσημο κατασκεύασμα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά...μάλλον είπε κάτι που κυοφορείται χρόνια στην Κρήτη

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

eof

«Καμπανάκι» του ΕΟΦ που διαφημίζεται για τους πόνους των αρθρώσεων -«Μην το χρησιμοποιήσετε»

Το σκεύασμα αυτό δεν είναι εγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν έχει αξιολογηθεί…