Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων – Mια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας

Η έκθεση ιχνηλατεί την εξέλιξη της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων από τις απαρχές της ιστορίας τον 19ο αιώνα έως την ανάδειξή της σε παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο σήμερα.

alikh1

Η έκθεση στο Victoria & Albert Museum για την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων δεν πρόκειται να εγκαινιαστεί πριν το επόμενο Μάρτιο. Αναζητώντας τρόπους για να επικοινωνήσει με το κοινό από μακριά, το λονδρέζικο μουσείο σε συνεργασία με την HTC VIVE Arts θα προσφέρει τον Οκτώβριο μια πρόγευση της έκθεσης «Alice: Curiousier and Curiousier», μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας «βαθιά κάτω στην κουνελότρυπα».

Η έκθεση ιχνηλατεί την εξέλιξη της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων από τις απαρχές της ιστορίας τον 19ο αιώνα έως την ανάδειξή της στο παγκόσμιο πολιτιστικό φαινόμενο σήμερα. Η διάρκειας 45 λεπτών πρόγευση της έκθεσης περιλαμβάνει μια ζωντανή παρουσίαση από την επιμελήτρια Kate Bailey καθώς και κινούμενα οπτικά εφέ, όπως τη λιμνούλα με τα δάκρυα της Αλίκης ή έναν αλλοπρόσαλλο διάδρομο όλο πόρτες.

«Από τότε που δημιουργήθηκαν, τα βιβλία με την Αλίκη (σ.σ. «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» και «Μέσα απ’ τον Σπασμένο Καθρέφτη» του Λιούις Κάρολ), με τις ιδέες και τις έννοιές τους που εκτοξεύουν το μυαλό, υπήρξαν πηγή έμπνευσης για νέες τεχνολογίες, από τον βωβό κινηματογράφο μέχρι τη συνθετική εικόνα» είπε, σε ανακοίνωση, η επιμελήτρια της έκθεσης. «Το απίθανο ταξίδι της Αλίκης μέσα σ’ ένα φανταστικό σύμπαν γίνεται δυνατό σε αυτή την καταπληκτική δημιουργική πλατφόρμα.

Από κουνελότρυπες μέχρι καθρέφτες, από φλαμίνγκο μέχρι σκαντζόχοιρους, ο κόσμος των θαυμάτων είναι ο κατάλληλος κόσμος για εικονική πραγματικότητα, και το V&A είναι ενθουσιασμένο με τα εγκαίνια της πρώτης εκδήλωσης εικονικής πραγματικότητας που οργανώσαμε ποτέ».

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…