Η Αλέκα αποχαιρετά τον Μίκη: Σε αγαπώ γιατί ποτέ δεν απαλλάχτηκες από την κομμουνιστική σου αύρα και ομορφιά

Το συγκινητικό «αντίο» της Αλέκας στο σπουδαίο Μίκη

5369700

Στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Η Αλέκα Παπαρήγα ήταν εκεί για να αποχαιρετίσει τον φίλο και σύντροφο Μίκη, γράφοντας στο  βιβλίο συλλυπητηρίων ένα βαθειά συγκινητικό και ανθρώπινο μήνυμα.

«Μίκη, αν και δεν μπορείς να με δεις και να με ακούσεις, εγώ σου λέω γεια, σαν να σε βλέπω από κοντά, πολύ κοντά όταν ήμουν νεολαίισσα στην ΕΔΑ και τους Λαμπράκηδες.

Όταν μου ανατέθηκε να συγκεντρωθούν μέλη της Σπουδάζουσας για να μας παρουσιάσεις τη “Ρωμιοσύνη” και να μετρήσεις πόσο μας άγγιζες.

Μας συγκλόνισες, αλλά με την όμορφη νεανική μας ημιμάθεια τολμήσαμε να σου κάνουμε υποδείξεις κι εσύ χαιρόσουν… μας χειροκρότησες.

Σε αγάπησα και σ’ αγαπώ γιατί ξέρω ότι ποτέ δεν απαλλάχτηκες από την κομμουνιστική σου αύρα και ομορφιά», έγραψε αναλυτικά η Αλέκα Παπαρήγα.

Στο βιβλίο των συλλυπητηρίων έγραψε και  ο Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος στο μήνυμα του αναφέρει: «Σύντροφε Μίκη, δεν σε αποχαιρετούμε γιατί ζεις και θα ζεις στις καρδιές μας, στα τραγούδια μας, στους καθημερινούς αγώνες μας, για να πάρουν “τα όνειρα εκδίκηση”.

Η πολιτική διαθήκη σου θα συντροφεύει τη νέα γενιά, τον λαό μας στον αιώνα τον άπαντα». 

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Παρέμβαση Ρουβίκωνα για την Παλαιστίνη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η οργάνωση ανάρτησε σημαίες της Παλαιστίνης στο κτίριο όπου Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί διεθνές συνέδριο για…