Η ακροδεξιά στην εξουσία: Να τροποποιήσει η ΕΕ τις ιδρυτικές της συνθήκες, ζητά ο Ούγγρος πρωθυπουργός

Ήρθε η ώρα η ΕΕ να επανεξετάσει τις βασικές παραμέτρους αυτής της συνύπαρξης και στη συνέχεια να τροποποιήσει τις ιδρυτικές της συνθήκες, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν. Σε διαφορετική περίπτωση η ήπειρος θα αντιμετωπίσει κύμα πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης, εκτίμησε. Προς ποια κατεύθυνση είναι το ερώτημα...

viktor orban 0

Ήρθε η ώρα η ΕΕ να επανεξετάσει τις βασικές παραμέτρους αυτής της συνύπαρξης και στη συνέχεια να τροποποιήσει τις ιδρυτικές της συνθήκες, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν. Σε διαφορετική περίπτωση η ήπειρος θα αντιμετωπίσει κύμα πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης, εκτίμησε. Προς ποια κατεύθυνση είναι το ερώτημα…

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με μία ολλαδνική πρόταση για τη σύσταση ενός στενού πυρήνα με τη θέσπιση εξωτερικών συνοριακών ελέγχων, μίας “μίνι ζώνης Σένγκεν”, ο Ορμπάν απάντησε ότι, όχι μόνο η ζώνη Σένγκεν, αλλά και άλλες παράμετροι της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι σήμερα μη λειτουργικές και πρέπει να αναθεωρηθούν.

“Είναι αρκετά πιθανό ότι θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις θεμελειώδεις συνθήκες της ΕΕ. Η συνθήκη του Σέγκεν απαιτεί διόρθωση. Αν σκεφτεί κανείς την ελληνική οικονομική κρίση και τις λύσεις που δώσαμε σε αυτή, προκύπτει το ίδιο συμπέρασμα”, είπε ο Ορμπάν και αναφέρθηκε στην ανάγκη συντονισμένης οικονομικής κι όχι μόνο νομισματικής πολιτικής.

Αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας, συνέδεσε την τρομοκρατία με τη μεταναστευτική κρίση: “Αν θέλουμε να κινηθούμε εναντίον της τρομοκρατικής απειλής, πάλι πρέπει να κάνουμε το ίδιο [να αλλάξουμε τις συνθήκες]. Αν δε θέλουμε η μετανάστευση να βάλει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια, τότε χρειαζόμαστε νέους κανόνες. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να θέσουμε όλα τα θέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση επί τάπητος”.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν έχει κλείσει εδώ και αρκετές εβδομάδες τα σύνορά της με τη Σερβία, βάζοντας μεγάλα εμπόδια στην υλοποίηση του ευρωπαϊκού σχεδίου για τη μετεγκατάσταση 400.000 προσφύγων. Ο ίδιος ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ τον έχει αποκαλέσει μεταξύ σοβαρού κι αστείου “δικτάτορα” ενώ στη χώρα του θεωρείται σχετικά μετριοπαθής δεξιός αφού δεύτερη πολιτική δύναμη είναι το ακροδεξιό κόμμα Γιομπίκ που έχει αρκετά κοινά στοιχεία με τη Χρυσή Αυγή.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…