Η Ακρίτα για τον ξεπεσμό της Καθημερινής και το άθλιο άρθρο Κασιμάτη εναντίον Κατρούγκαλου

Η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα παραθέτει τη δική της οπτική για τον ξεπεσμό της ιστορικής εφημερίδας Καθημερινής κατόπιν του άθλιου δημοσιεύματος που υπογράφει ο Στέφανος Κασιμάτης εναντίον του Γιώργου Κατρούγκαλου. 

4821010

Η Έλενα Ακρίτα περιγράφει την πορεία της σοβαρής εφημερίδας και την παρακμή στην οποία έχει εκπέσει με αφορμή την αθλιότητα του Στέφανου Κασιμάτη εναντίον του Γιώργου Κατρούγκαλου. Μάλιστα όπως επισημαίνει, «για τον Στεφανό Κασιμάτη δεν έχω κάτι να πω. Τα λέει όλα μόνος του στη θλιβερή λεζάντα».

«Όταν ήμουν 25 χρονών, με κάλεσε η Ελένη Βλαχου η μεγάλη κυρία της δημοσιογραφίας και μου πρότεινε να εργαστώ στην εφημεριδα ‘ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ’. Μεγάλη τιμή αυτή η πρόταση για μια νεαρή δημοσιογράφο – ασχέτως που τελικά αποφασισα να παραμείνω στο συγκρότημα Λαμπράκη.

Θυμάμαι με πόσο δέος πάτησα το κατώφλι αυτής της ιστορικής εφημερίδας και του γραφείου όπου με υποδέχτηκε η πίστη της γραμματέας της Ε.Β. Λίτσα Παπαβασιλείου (αν δεν απατώμαι). Βλέπετε, η ‘Κ’ ήταν κάτι σαν ιερή αγελάδα για εμάς τους νέους.

Επί χούντας, η αναστολή της έκδοσης της την 21η Απριλίου 1967 και η άρνηση της Ελένης Βλάχου να συνεχίσει την κυκλοφορία των εντύπων της, παρά τις απειλές των στρατιωτικών , ήταν μία απόφαση γενναία και καθαρά πολιτική, χωρίς άλλες σκοπιμότητες.

Η ‘Κ’ θα παρέμενε για χρόνια στην κορυφή μέχρι που η Ελένη Βλαχου, την πούλησε στον Κοσκωτά. Αυτά.

Για τον Στεφανό Κασιμάτη δεν έχω κάτι να πω. Τα λέει όλα μόνος του στην θλιβερή λεζάντα.

Υπενθυμίζεται ότι στο σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής το οποίο έχει προκαλέσει σάλο, ο Στέφανος Κασιμάτης σχολιάζει τον Γιώργο Κατρούγκαλο γράφοντας χωρίς καμία ντροπή: «Ω, οι μπούκλες! Πού πήγαν οι ασημένιοι βόστρυχοι; Αυτοί που κάποτε (μόλις πριν από έναν χρόνο) σκίαζαν το πλατύ μέτωπο του Κατρούγκαλου! Νομίζω, μπουλντόζα πρέπει να οδηγούσε ο πανδαμάτωρ όταν πέρασε ίσως ήταν και λίγο μεθυσμένος. Ας καταγραφεί, παρακαλώ, η θλιβερή απώλεια ως ακόμη ένα από τα εγκλήματα της Δεξιάς…».

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»