Η Ακρίτα βάζει στη θέση του τον Πρετεντέρη: «Ναι, θα βλέπουμε Μπολσόι αλλά σεβόμαστε και τους…μπαγλαμάδες»

Ξεκάθαρη απάντηση της Έλενας Ακρίτα κατά του Πρετεντέρη για το πογκρόμ στο Ρώσικο πολιτισμό που επιβλήθηκε μετά την εισβολή της Ρωσίας 

4821010

Μια ξεκάθαρη απάντηση έδωσε η γνωστή δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα στο δημοσιογράφο των «Νέων», Γιάννη Πρετεντέρη, ο οποίος μέσα από τη στήλη του «Εμπιστευτικά», υπερασπίστηκε το πογκρόμ κατά του Ρώσικου πολιτισμού που επιβλήθηκε από την Ελλάδα μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης θέλοντας να υπερασπιστεί τη λογοκρισία που επέβαλε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, γράφει:

«Διότι, αν δεν απατώμαι ο Πούτιν είναι επικεφαλής του ρωσικού λαού. Παιδιά του ρωσικού λαού σκοτώνουν τα άλλα παιδιά στη Μαριούπολη ή το Ντονέτσκ.

Ρωσικός λαός είναι και οι εισβολείς στη Χερσώνα και οι διαδηλωτές κατά του πολέμου στη Μόσχα και οι μπαλαρίνες του Μπολσόι.

Τις θεωρίες λοιπόν ότι ο λαός είναι γενικά αθώος και φταίνε γενικά οι ηγεσίες, αλλού» 

Με ξεκάθαρο τρόπο απάντησε η Έλενα Ακρίτα,γράφοντας ότι:

«Ναι, κύριε Πρετεντέρη. Η απάντηση είναι ‘ναι’ .
Ναι, αυτό ακριβώς θέλουμε: την ώρα του πολέμου να βλέπουμε Μπολσόι, να ακούμε Νετρέμπκο, να χειροκροτούμε Γκέργκιεφ. Αυτή τη…δουλίτσα κάνει η Τέχνη, ξέρετε. Ενώνει τους λαούς.
Αν και τώρα που το σκέφτομαι, όλα αυτά τα χρόνια που βλέπω μπαλέτο τις Κυριακές στην αίθουσα Νίκου Σκαλκώτα, δεν σας είδα ούτε μια φορά εκεί. Και στο Μέγαρο δεν σας συνάντησα ποτέ σε συναυλίες κλασικης μουσικης, ρεσιτάλ και γκαλά όπερας.
Γούστα είναι αυτά θα μου πεις. Σωστό κι αυτό. Εσείς ειδικεύσετε σε άλλα είδη μουσικής. Στους μπαγλαμάδες συγκεκριμένα. Που κι εμείς τους σεβομαστε και τους αγαπούμε. Τους μπαγλαμάδες πάντα.»

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…