"Η… ακραία δυσλειτουργία του μηχανογραφικού της ΔΕΗ φταίει που μου έκοψαν το πληρωμένο ρεύμα"

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

deh 9

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

«Ήταν η ακραία δυσλειτουργία του μηχανογραφικού της ΔΕΗ και ζητούμε την κατανόηση του κ. Παπαδάκη”… Την απάντηση αυτή έδωσε  στον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, απαντώντας στην Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, μεταφέροντας την προσωπική μου καταγγελία, κατά της ΔΕΗ, μετά το ειδοποιητήριο που έλαβα ότι…”έχει δοθεί ήδη εντολή στα αρμόδια συνεργεία να σας κόψουν το ρεύμα”, για το απλήρωτο χαράτσι. Και αυτό, παρά το γεγονός, ότι πλήρωνα κανονικά όλους αυτούς τους μήνες την αξία του ρεύματος!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο καλός συνάδελφος Γιώργος Σαχίνης είχε δημοσιεύσει την Αναφορά του βουλευτή, στο προσωπικό του blog “Αντι – Θέσεις” του neakriti.gr.

Και λαμβάνω προ ημερών από το γραφείο του Γιάννη Μιχελογιαννάκη την απάντηση της ΔΕΗ στον κ. Μανιάτη, που αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα λόγω χαρατσιού, ούτε μπορεί να διορθώσει τα λάθη στο χαράτσι τα οποία και έχουν διαπράξει οι κατά τόπους δήμοι. Μάλιστα, καταλήγει  ως εξής:

“Αναφορικά με την περίπτωση του κ. Παπαδάκη, ο οποίος πραγματοποιούσε μερικές πληρωμές έναντι του συνόλου του λογαριασμού, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει εκδοθεί εντολή διακοπής ρεύματος λόγω μη εξόφλησης του ΕΕΤΑ, πλην όμως λόγω δυσλειτουργίας που παρουσιάστηκε στο μηχανογραφικό μας σύστημα, αποτυπώθηκε στον τρέχοντα λογαριασμό του το μήνυμα της ειδοποίησης της διακοπής. Λυπούμεθα για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον κ. Παπαδάκη λόγω της παραπάνω ακραίας δυσλειτουργίας στο μηχανογραφικό μας σύστημα και ζητάμε την κατανόηση του”.

Επομένως, το πρώτο που επισημαίνω είναι ότι έπρεπε να πάει στη Βουλή η επιστολή διαμαρτυρίας μου για να παραδεχτεί η ΔΕΗ πόσο “ακραίο” είναι το μηχανογραφικό της σύστημα.

Ένα δεύτερο στοιχείο. Δεν είναι και λίγο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, να παραδέχεται στον αρμόδιο υπουργό πόσο “ακραίο” είναι το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ και να μιλάει για λάθος σε βάρος ενός πολίτη.

Ένα τρίτο. Ότι, μέσα από τέτοια ειδοποιητήρια που προφανώς δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο, η ΔΕΗ ασκεί την κατατρομοκράτηση των λαϊκών νοικοκυριών που όχι μόνο δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι, αλλά και που καλούνται να πληρώσουν τα διπλάσια χαράτσια λόγω “λάθους”…

Και το τέταρτο στοιχείο που θέλω να επισημάνω είναι, ότι την ώρα που αυτοί μας ζητούν την κατανόηση, δεν δείχνουν ούτε κατανόηση, ούτε έλεος στη γριούλα που πεθαίνει αβοήθητη επειδή της κόβουν το ρεύμα και της βγάζουν εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή.

Την ώρα που μας ζητούν κατανόηση, δεν σταματούν να κόβουν το ρεύμα από πολύτεκνες οικογένειες και να αφήνουν τρία, τέσσερα, πέντε και οκτώ παιδιά το χειμώνα να ζεσταίνονται με τη φλόγα ενός κεριού και τη ζεστασιά της αγκαλιάς. Όπως δεν έδειξαν κατανόηση και στα τόσα παιδάκια που τελικά ξεψύχησαν από το κρύο στα παγωμένα κρεβατάκια τους, από το 2010 μέχρι και σήμερα που συνεχίζεται η πολιτική της εξαθλίωσης ενός ολόκληρου λαού.

Την ώρα που λένε “κύριε Παπαδάκη δείξε κατανόηση”, αυτοί δεν δείχνουν την παραμικρή κατανόηση στον άνεργο που δεν έχει ψωμί να φάει, αλλά αντίθετα, δείχνουν περίσσια κατανόηση στην Περιφέρεια Κρήτης και σε ένα σωρό άλλους οργανισμούς και υπουργεία με απλήρωτους λογαριασμούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχουν κατά καιρούς φθάσει στο φως της δημοσιότητας και ουδέποτε απαντήθηκαν ή διαψεύστηκαν…

Η απάντηση μου, λοιπόν, μετά απ΄όλα αυτά στον κ. Ζερβό και σε όσους ευθύνονται για όλη αυτή την τραγωδία, είναι ότι “όχι κύριοι, από μένα λοιπόν, καμία κατανόηση”…

Πηγή: neakriti.gr

 

 

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…