Newsroom

Newsroom

Η Αχτσιόγλου «ξεσκεπάζει» τα ψέμματα Μητσοτάκη για το «πρώτο ένσημο»: Η κουτοπονηριά έχει και τα όριά της

Δεν περίμενε κανείς και φιλεργατική πολιτική από τον πρωθυπουργό της κατάργησης του 8ώρου

αχτσιόγλου 2

Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ σχολίασε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, εστιάζοντας στην απάτη του προγράμματος «πρώτο ένσημο».

«Προγράμματα με πολύ καλύτερους όρους απ’ αυτό για τους εργαζόμενους εκπονούνται εδώ και χρόνια από τον ΟΑΕΔ, και φυσικά κανένας πρωθυπουργός δεν τα «εξήγγειλε» ως καινοτόμες παρεμβάσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της η Έφη Αχτσιόγλου και καταλήγοντας τονίζει: 

 «Δεν περίμενε κανείς και φιλεργατική πολιτική από τον πρωθυπουργό της κατάργησης του 8ώρου. Η κουτοπονηριά όμως έχει και τα όριά της».

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Ε. Αχτσιόγλου:

«Έχοντας στοχοποιήσει και προσβάλει τους νέους πολλαπλώς τα τελευταία δύο χρόνια, άλλοτε υποδεικνύοντάς τους ως υπεύθυνους για την πανδημία, άλλοτε αντιμετωπίζοντάς τους με βία και αυταρχισμό, διώκοντάς τους από τα δημόσια πανεπιστήμια και μειώνοντας ευθέως τους μισθούς τους με τις απλήρωτες υπερωρίες, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε με την ομιλία του στη ΔΕΘ να αντιστρέψει την εικόνα.

Έκανε όμως τα πράγματα πολύ χειρότερα. Διότι το μόνο που τελικά επιχείρησε ήταν η εξαπάτησή τους.

Ανακοινώνοντας με στόμφο το πρόγραμμα «πρώτο ένσημο», σκοπίμως έδωσε την εντύπωση πως πρόκειται για πρόγραμμα με το οποίο ο νέος εργαζόμενος θα αμείβεται με 1200 ευρώ.

Η αλήθεια είναι πως τα 1200 ευρώ αφορούν διάστημα εξαμήνου και απ’ αυτά τα μισά θα πηγαίνουν στην επιχείρηση. Ο εργαζόμενος δηλαδή θα λάβει μόλις 100 ευρώ το μήνα από το πρόγραμμα αυτό. Το αποδεικνύει εξάλλου και το εξαιρετικά χαμηλό δημοσιονομικό κόστος του προγράμματος. Ουδεμία, δε, προϋπόθεση δεν έθεσε ώστε η επιχείρηση να μην έχει τουλάχιστον προβεί προηγουμένως σε απολύσεις.

Προγράμματα με πολύ καλύτερους όρους απ’ αυτό για τους εργαζόμενους εκπονούνται εδώ και χρόνια από τον ΟΑΕΔ, και φυσικά κανένας πρωθυπουργός δεν τα «εξήγγειλε» ως καινοτόμες παρεμβάσεις.

Δεν περίμενε κανείς και φιλεργατική πολιτική από τον πρωθυπουργό της κατάργησης του 8ώρου. Η κουτοπονηριά όμως έχει και τα όριά της»

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης