Η αγωνία του Μητσοτάκη πριν από…

Η αγωνία του Μητσοτάκη, πριν από... Πριν από τι; Μα από αυτό που ξέρει - όλοι οι ένοχοι ξέρουν. Αλλά το χειρότερο, το εφιαλτικό για τον ύπνο και τον ξύπνιο του είναι ότι ξέρει πως όσα ξέρει τα ξέρουν κι εκείνοι που δεν έπρεπε να τα ξέρουν.

Δούλεψε υπερωρίες ο δοκησίσοφος υπερυπουργός, ψηφίστηκαν τροπολογίες, δούλεψαν εκβιασμός και νύχτα, τρομοκρατία και λογισμικά για να μην τα μάθουν. Αλλά τα έμαθαν, παρά τις προσπάθειες.

Η αγωνία του Μητσοτάκη πριν από… Από νέες λίστες ονομάτων; Από διαλόγους υπουργών και στρατηγών; Από κωδικούς και κώδικες που τον ενοχοποιούν μαζί με την ΕΥΠ του; Από μαρτυρίες ιστών, χειριστών και διαχειριστών; Πού να ξέρουμε εμείς και τι να καταλάβουμε; Το βέβαιο είναι ότι εκείνος ξέρει. Και είναι ολοφάνερο ότι ξέρει ότι ξέρουν και εκείνοι που δεν θα έπρεπε να ξέρουν. Και το «εβδομαδιαίο σίριαλ» που τον καταδιώκει συνεχίζεται.

Η αγωνία του Μητσοτάκη πριν από… Γι’ αυτό προτίμησε να φύγει κακήν κακώς από τη Βουλή και να μην απαντήσει στο απλό: αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Χατζηδάκη και τον Φλώρο. Διότι ξέρει ότι τους παρακολουθούσε. Το ξέρουν και οι ίδιοι. Και κυρίως το ξέρουν εκείνοι που δεν θα έπρεπε να το ξέρουν. Τι να κάνει εκτός από σκασιαρχείο; Να πει ναι στον Τσίπρα και να παραδεχτεί το κύκλωμα; Ή όχι και να συλληφθεί ψευδόμενος; Επί ποινή παραιτήσεως;

Η αγωνία του Μητσοτάκη πριν από… Και από πού τα ξέρουν όσοι δεν έπρεπε να τα ξέρουν; Η απάντηση έχει δοθεί από τον Κώστα Καραγιώργη του Ριζοσπάστη το 1945. Από τον δημοκρατικό άνθρωπο που κάτι πέφτει στην αντίληψή του και το «καρφώνει». Από την υπηρέτρια του τρανού, που βρίσκει ένα χαρτάκι και το μεταφέρει αρμοδίως. Και κυρίως από μετόχους στο κύκλωμα, που παίζουν το δικό τους παιχνίδι εξόντωσης ή σωτηρίας. Αναλόγως.

Η αγωνία του Μητσοτάκη πριν από… Έτσι γίνεται πάντα με τους μηχανισμούς του σκότους. Ο άρχων τους κινεί, αλλά όταν το παραξηλώνει, αρχίζει στρίμωγμα που φέρνει ξήλωμα. Κι όταν αρχίσει το ξήλωμα, αρχίζει και η έξοδος των ποντικών. Τσιρίζοντας. Κι αυτές οι τσιρίδες τους γίνονται ρεπορτάζ και αποκαλύψεις στα Νέα, στο Βήμα, στην Καθημερινή, την Εφ.Συν., την ΑΥΓΗ, την Εστία. Και βέβαια στο Documento του «εθνικού συκοφάντη».

Η αγωνία του Μητσοτάκη πριν από… Πριν από τι; Εμείς δεν ξέρουμε, αλλά ο ίδιος ξέρει. Και ξέρει κι ότι ξέρουν όσοι δεν έπρεπε να ξέρουν. Άρα εικάζουμε βάσιμα ότι η φυγή του από τη Βουλή είναι μόνο η αρχή της τρεχάλας…

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Λάρισα: Εργατικό ατύχημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – 65χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία

Λάρισα: Εργατικό ατύχημα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – 65χρονος υπέστη ηλεκτροπληξία

Ηλεκτρικό ρεύμα χτύπησε έναν άνδρα στα μαγειρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Το