Η Άγκυρα διακόπτει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Ελλάδα

Η Άγκυρα ανακοίνωσε διά στόματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως «παγώνει» τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων ως αντίποινα για την απελευθέρωση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών.

5b193ee31dc524e84a8b45bd

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για την απελευθέρωση των αξιωματικών, υποστήριξε πως η πράξη αυτή των Ελλήνων είναι «απαράδεκτη».

«Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να λύσει το ζήτημα αυτό, αλλά την ίδια ώρα βλέπουμε ότι η Ελλάδα δέχεται σημαντικές πιέσεις από την Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε:

«Γνωρίζουμε όμως ότι έχουν μεγάλη πίεση από τη Δύση, υπάρχει και μια συμφωνία μετανάστευσης με την ΕΕ και έχουμε επίσης και μια διμερή συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα την οποία παγώσαμε επί του παρόντος. Η διαδικασία αυτή δεν έχει πάντως τελειώσει πλήρως, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε τις ενέργειες μας προς την Ελλάδα». 

Υπενθυμίζεται ότι πλέον είναι ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, αφού την περασμένη Δευτέρα, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι τέσσερις λόγω παρέλευσης του δεκαοκτάμηνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης. 

Όλοι οι Τούρκοι αξιωματικοί διαμένουν πλέον υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε απόρρητη τοποθεσία.

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο