«Η αγάπη άργησε μια μέρα»: Η θρυλική σειρά του Κώστα Κουτσομύτη στο Ertflix

Η σειρά μάς μεταφέρει στο Νεοχώρι της Κρήτης, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου (1944), όπου παρακολουθούμε το δράμα των μελών μιας πατριαρχικής οικογένειας, της οικογένειας Μιχαήλου Φτενούδου.

agapi argise

Μία από τις κορυφαίες σειρές της ΕΡΤ, «Η αγάπη άργησε μια μέρα», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Λίλης Ζωγράφου, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη, προστέθηκε στον κατάλογο του ERTFLIX δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους φίλους της μυθοπλασίας να την απολαύσουν ξανά ή να τη δουν για πρώτη φορά στην κατηγορία Η ΕΡΤ ΘΥΜΑΤΑΙ.

Η δραματική-κοινωνική σειρά αποτελείται από 18 επεισόδια και το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1997 στην ΕΡΤ1. Το σενάριο υπογράφουν οι Κώστας Κουτσομύτης, Μάριος Ποντίκας και Νίκος Απειρανθίτης, ενώ τη μουσική ο Βασίλης Δημητρίου.

Ο θηριώδης πατέρας-αφέντης της φαμίλιας αργοπεθαίνει -αρνούμενος την ιατρική συνδρομή- και η ζωή για τη μάνα και τις πέντε θυγατέρες της εξελίσσεται γύρω από το θλιβερό μοτίβο του επικείμενου θανάτου. Τα αγόρια της οικογένειας λείπουν από το σπίτι, βρίσκονται και οι δύο στην πρωτεύουσα. Κι ενώ ο θάνατος κυριαρχεί στο σπίτι, στο υπόγειο κυριαρχεί η ζωή.

Η πεντάμορφη Ερατώ, η μικρότερη κόρη, ερωτεύεται έναν νεαρό αντιφασίστα Ιταλό στρατιώτη, που κρύβεται στο υπόγειο του σπιτιού των Φτενούδων για να μην τον πιάσουν οι Γερμανοί. Μαζί του ανακαλύπτει τη μαγεία του έρωτα. Σύντομα η μητέρα της, η Εριφύλη, ανακαλύπτει ότι η αγαπημένη της κόρη είναι έγκυος. Η τραγωδία της οικογένειας αρχίζει…

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Τάνια Τρύπη, Νικόλας Φαράν, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αφροδίτη Γρηγοριάδου, Γιώργος Μοσχίδης, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Φίλιππος Σοφιανός, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Ζωζώ Ζάρπα, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Μαρίνα Ψάλτη, Μαρία Καβουκίδου, Δημήτρης Τζουμάκης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άκης Δρακουλινάκος, Κώστας Κωβαίος, Όλγα Χαΐνη, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Πέρης Μιχαηλίδης, Nicola Farron, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Η σειρά, που γυρίστηκε στην Παλλήνη, την Αρκαδία, τη Βοιωτία, την Εύβοια και στο Γαλαξίδι, στα τηλεοπτικά βραβεία «Πρόσωπα» απέσπασε 11 βραβεία.