Newsroom

Newsroom

Η αυτοψία του Documento είχε αποκαλύψει την εγκατάλειψη στο ΟΑΚΑ

Ερωτηματικά έχουν προκύψει μετά την απόφαση του ΟΑΚΑ να αναστείλει τη λειτουργία του λόγω προβλημάτων που εντόπισε το ΤΑΪΠΕΔ στη στατικότητα των στεγάστρων Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το ποδηλατοδρόμιο.

kalatrava

Την ίδια ώρα προκύπτουν και ερωτηματικά για την ασφάλεια των φιλάθλων του Παναθηναϊκού που χρησιμοποιεί το Ολυμπιακό Στάδιο ως έδρα για τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια. Μάλιστα στις δύο πρώτες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του «τριφυλλιού» στο γήπεδο βρέθηκαν δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της ομάδας.

Προβλήματα με τη συντήρηση του Σταδίου-Αυτοψία του Documento είχε αποκαλύψει την εγκατάλειψη και σαπίλα στο μεγαλύτερο στάδιο της χώρας

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento τονιζόταν πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε ανακοινώσει ότι θα δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, ωστόσο είχε ήδη δρομολογηθεί το… ξεπούλημά του. Ήδη οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις του τένις πέρασαν σε χέρια ιδιωτών με ελάχιστα χρήματα και έπεται συνέχεια. Εκτός αυτών, στο ΟΑΚΑ υπάρχουν 300 οργανικές θέσεις εργασίας αλλά οι υπάλληλοι είναι λιγότεροι από 130. Και, όπως καταγγέλλουν, έχει να γίνει κανονική πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ από… το 1989!

S OAKA 9 PL 9 Αντίγραφο

Δεν έχει γίνει συντήρηση εδώ και χρόνια

Το στέγαστρο Καλατράβα, τοποθετήθηκε στις 18 Ιουλίου του 2004, λίγες μέρες πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και ζυγίζει 8.700 τόνους. Ωστόσο, εδώ και περίπου 18 χρόνια δεν έχει γίνει συντήρηση, πράγμα που επιβεβαίωσε και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ έπειτα από ερώτηση της ΕΡΤ σε ερώτηση που του έγινε το 2019. Σημειώνεται ότι και παλαιότερα είχαν συζητηθεί θέματα για την ασφάλεια του Ολυμπιακού Σταδίου, αφού κατά τη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης το 2018 υπήρξε ταλάντωση μίας κερκίδας, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στον κόσμο.

Μάλιστα, η ταλάντωση ήταν τόσο ισχυρή, που γινόταν αντιληπτή ακόμα και με γυμνό μάτι. Τότε, ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας φέρεται να θορυβήθηκε με όσα είδε στο ΟΑΚΑ. Ο συγκεκριμένος φέρεται να έκανε, μάλιστα, ερώτηση με σχετικό έγγραφο προς τη διοίκηση του ΟΑΚΑ, για την ταλάντωση στο άνω διάζωμα του γηπέδου ρωτώντας για το τι και πώς. Η διοίκηση του γηπέδου (τότε) έχει διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…