Η Εισαγγελέας δεν απέφυγε τελικά τις «κλεφτές ματιές» στη Χρυσή Αυγή

Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Και ειδικά όταν αυτή είναι του δικαστικού λειτουργού.  Όμως υπάρχουν πολλοί και πολύ ντροπιαστικοί τρόποι για να κάνεις τη «δουλειά σου».

5171189

-H Ηριάννα έκανε φυλακή χωρίς αποδείξεις, ούτε καν ενδείξεις, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».  Στο σκεπτικό της απόφασης συνυπολογίστηκαν και οι κοινωνικές σχέσεις της Ηριάννας για αυτό αρχικά δεν της αναγνωρίστηκε αρχικά κανένα ελαφρυντικό.

-Ο Τάσος Θεοφίλου- την ενοχή του οποίου είχε ζητήσει για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»-,  όταν ζήτησαν οι συνήγοροι του  να του αναγνωριστεί ο πρότερος έντιμος βίος, η εισαγγελέας της έδρας (Αδαμαντία Οικονόμου) πρότεινε να απορριφτεί και έδωσε ως   απάντηση πως σχεδίαζε την ληστεία από πριν 

 

 -Τη Δευτέρα, η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου  πρότεινε να δοθεί σε όλους τους καταδικασθέντες της εγκληματικής οργάνωσης- πλην Ρουπακιά-, αναστολή. Εν ολίγοις πρότεινε η  οι ναζί της Χρυσής Αυγής, να  πάνε σπίτι τους μετά από χρόνια κακουργηματικών πράξεων, επιθέσεων, μίσους.

 Αυτές είναι μερικές εν τάχει ορισμένες δικαστικά ποινικές και αστικές υποθέσεις. Φυσικά, κοινός παρονομαστής στις δύο περιπτώσεις (Τάσος Θεοφίλου και Χρυσή Αυγή) είναι η εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου. 

Η ανακολουθία στις παραπάνω δικαστικές αποφάσεις, αποδεικνύει ότι όσο πιο βαριά είναι τα αδικήματα  τόσο πιο εύκολα «ξεγλιστρούν» οι δράστες-στην προκειμένη περίπτωση οι ναζιστές της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής- και προκαλεί εύλογα ερωτήματα αλλά και ανησυχία στην κοινωνία  που διαπιστώνει ότι η «τυφλή Θέμιδα» βλέπει κατά το δοκούν.

Η εισαγγελέας κ. Οικονόμου, που εισηγήθηκε αναστολή ποινών για τα ναζί της Χρυσής Αυγής, απέδειξε ότι  «κλείνει το μάτι» απέναντι στους παρακρατικούς μηχανισμούς, σε επίδοξους δολοφόνους της νεοναζιστικών μορφωμάτων (σ.σ δεν έχουμε τελειώσει ως κοινωνία με τον ναζισμό)  στους μαφιόζους της νύχτας, και πάει να δημιουργήσει  ένα είδους «δεδικασμένο»  στην ανεξέλεγκτη βία. 

Από την άλλη  η δικαιοσύνη έχει τα μάτια «ορθάνοιχτα», τόσο που να… κοντεύει να αλληθωρίζει, όταν πρόκειται για μαθητές που έχουν διαφορετική άποψη από τις κυβερνητικές αποφάσεις, και πολίτες που απλά με ενδείξεις περνούν την πόρτα των φυλακών έτσι απλά γιατί ο νόμος… είναι ο  νόμος του κάθε εισαγγελέα. Θα μου πεις, δουλειά της είναι να κρίνει σύμφωνα με το δίκαιο. Ποιο όμως ; το δικό της ; Γιατί στην προκειμένη περίπτωση η κ Οικονόμου αυτό έπραξε. Η  συνταγματική νομιμότητα, η ηθική απόδειξη που όφειλε ως εισαγγελέας να πράξει, στην εφαρμογή του πνεύματος του νόμου, ενίοτε και του γράμματος, πήγαν περίπατο. 

Η εισαγγελέας κυρία Οικονόμου, που εισηγήθηκε αναστολή ποινών για τα ναζί της Χρυσής Αυγής, είναι η ίδια που στην περίπτωση Θεοφίλου,  που παρότι αθώος έμεινε φυλακή 5,5 χρόνια, είχε απορρίψει διαρρήδην κάθε σκέψη για ελαφρυντικά ή αναστολή… Στην περίπτωση των Χρυσαγιτών ανέφερε απλά «Πέρασαν επτά έτη και δεν προχώρησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι θα διαπράξουν άλλα εγκλήματα…» . Δηλαδή η εισαγγελέας έκρινε με γνώμονα το δικό της… νόμο. Σου λέει, ότι από την στιγμή που η  Χρυσή Αυγή έκλεισε τα γραφεία της, άρα δεν θα τελέσουν άλλες πράξεις,  λες κι έπαιρναν σφραγίδα κι αριθμό πρωτοκόλλου για τις επιθέσεις.  Φυσικά όταν μια εισαγγελέας, δίνει τέτοια «άφεση αμαρτιών»… σε τέτοια ακροδεξιά στοιχεία, λογικό είναι οι θύλακες που υπάρχουν στα σώματα ασφαλείας, να συλλαμβάνουν 14χρονους και να κάνουν τα στραβά μάτια… σε εκδηλώσεις ακροδεξιών (σ.σ προφανώς ούτε αυτό το είδε η κ. Οικονόμου) 

Ναι, η Αδαμαντία Οικονόμου πιθανόν να περάσει  στην ιστορία, καθώς από την απόφαση της θα κριθεί αν θα στιγματίσει την ελληνική δικαιοσύνη, η θα την σώσει πάλι τελευταία στιγμή η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη, όπως και την πρώτη φορά που  αγνόησε την πρόταση της εισαγγελέως περί αθώωσης των μελών του ναζιστικού μορφώματος. Το μόνο σίγουρο την  κ. Αδαμαντία Οικονόμου θα την θυμούνται οι επόμενες γενιές… όπως πολύ σωστά αναφέρει σε ανάρτηση του που αλίευσα ο Kostis Vamvakidis

Είπαμε η δουλειά δεν είναι ντροπή.
Μα υπάρχουν πολλοί και πολύ ντροπιαστικοί τρόποι για να κάνεις τη “δουλειά” σου.
Η ιστορία θα γράψει:
Αδαμαντία Οικονόμου
Η εισαγγελέας που δεν είδε καμία εγκληματική ενέργεια.
Καμία εγκληματική οργάνωση.
Κανένα οργανωμένο φονικό.
Καμία οργανωμένη δολοφονία.
Καμία απόδειξη απ’ τις εκατοντάδες που αναγνώρισαν όλοι οι υπόλοιποι εντός του δικαστηρίου
Δεν είδε κανένα μαχαίρι
Δεν είδε κανένα ρόπαλο
Δεν είδε κανένα στυλιάρι
Δεν είδε κανένα όπλο
Δεν είδε καμία στρατιωτικού-ναζιστικού τύπου εκπαίδευση
Δεν τους άκουσε να λένε “Ναι, είμαστε φασίστες!”
Δεν τους άκουσε να φωνάζουν “Θα καταλύσουμε τη δημοκρατία!”
Δεν τους άκουσε να σκούζουν “Θα τους βάλουμε στο τρενάκι να τους στείλουμε να χαρούν τις μεταφυσικές τους δραστηριότητες!”
Δεν είδε κανέναν απ’ όσους έστειλαν στο νοσοκομείο με σπασμένα κόκαλα.
Δεν είδε κανέναν απ’ όσους έστειλαν στα χειρουργικά κρεβάτια
Δεν είδε κανέναν απ’ όσους έστειλαν στο τάφο!
Δεν είδε τίποτα κακό στην υπόθεση της χρυσής αυγης.
Πρίν λίγες μέρες πρότεινε:
“ΑΘΩΟΙ.
 ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ”.
Κι αφού η πρότασή της αυτή απορρίφθηκε
Σήμερα πρότεινε:
“Όλοι έξω με αναστολή”.
Διότι όπως είπε δεν προκύπτει ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ πως αυτοί οι άνθρωποι θα διαπράξουν εγκλήματα.
Αδαμαντία Οικονόμου.
Θα σε θυμούνται οι επόμενες γενιές ως ακόμα μία που προσπάθησε να ξεπλύνει τον φασισμό σ αυτό το τόπο.
Και είστε και πολλοί πανάθεμά σας.

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

xylo dromos retxiki

Θεσσαλονίκη: Αδιανόητο ξύλο οδηγών στην μέση του δρόμου – Τους τραβούσαν για να τους χωρίσουν (Video)

Οι δύο οδηγοί σταμάτησαν τα οχήματά τους και άρχισαν να πλακώνονται.

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

InCollage 20240424 163106834

H απάντηση Καλλιάνου σε Άδωνι: «Τι θα κάνω αφορά μόνο τον πατέρα μου – Έχω τα πάντα σε μηνύματα»

«Όλα στο φως, χωρίς να φοβηθώ κανέναν που θα προσπαθήσει να με βγάλει ψεύτη», τονίζει…

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

MAMALAKIS VEFA

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

Η γνωστή μαγείρισσα απάντησε στα σχόλια του συναδέλφου της για την απόφασή της να κατέβει…