Η άβολη μάσκα των υποκριτών

O αντιφασισμός έγινε μόδα και όσοι έκαναν πλάτες στους Χρυσαυγίτες παριστάνουν τώρα τους αντιστασιακούς

viktor talashuk qY6 2Qk0CiU unsplash

Στον τόπο όπου 70άχρονοι «εν ζωή Μακεδονομάχοι» συναγωνιστές του Παύλου Μελά εμφανίζονται ακόμη στις παρελάσεις, ακραιφνείς χουντικοί παριστάνουν τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, απόγονοι ταγματασφαλιτών λαμβάνουν σύνταξη αντιστασιακού και ο τσεκουροφόρος πρώην πρόεδρος της ΕΠΕΝ είναι υπουργός (σχεδόν) δημοκρατικής κυβέρνησης, ήταν επόμενο να ζήσουμε το θέατρο του πολιτικού παραλόγου.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής έκανε τον αντιφασισμό μόδα και τα τρέντι αγόρια και κορίτσια που αφιέρωσαν μία δεκαετία σε διαρκή κονσομασιόν προς τους νεοναζί δολοφόνους περνιούνται τώρα για πιονιέροι της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της κοινωνικής ειρήνης.

Και γιατί να μη το κάνουν; Στο μπορντέλο αμορφωσιάς, στρεψοδικίας και αδιαφορίας που λέγεται Ελλάδα, είσαι ό,τι δηλώσεις και δηλώνεις ό,τι γουστάρεις. Σε λίγο θα μας πουν οι αδέξιοι δεξιοί ότι είναι και πρώην Κνίτες, σαν τον Ρουπακιά. Και τον Θεοδωρικάκο. Και τον Μπογδάνο.

Κάπως έτσι, είδαμε τους Νεοδημοκράτες να ισχυρίζονται ότι αυτοί προώθησαν τη διαδικασία για να ξεβρωμίσει ο τόπος, τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει γαργάρα τις τεϊοποσίες με Μπαλτάκο-Κασιδιάρη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακαλύπτει ότι εν τέλει υπάρχει και βία από τα δεξιά, τον Βελλόπουλο να υποκλίνεται στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, τη Σοφία Βούλτεψη να εισηγείται ανερυθρίαστα την αγιοποίηση του Παύλου Φύσσα από την Εκκλησία, λίγο ακόμη και θα άνοιγε γερμανικές σαμπάνιες και ο Βορίδης.

Επιπρόσθετα, ακούσαμε ουρανομήκεις ζητωκραυγές από τους ίδιους δημοσιογράφους και εκπομπάρχες που κάποτε πρόσφεραν απλόχερα βήμα στους εγκληματίες Χρυσαυγίτες και τους αντιμετώπιζαν με το σεις και με το σας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επαίνεσε συγκινημένος τον αγώνα της Μάγδας Φύσσα, ο Νίκος Χατζηνικολάου υποστήριξε ότι έβγαλε τον Μιχαλολιάκο στο γυαλί επειδή απειλήθηκε με εξώδικα και πρόστιμα, η ΕΡΤ φωταγωγήθηκε για να γιορτάσει την ήττα του χιτλερισμού και ο Σκάι, ναι, ο Σκάι, παιάνισε το Σιγά Μη Κλάψω, αντί να σκάει.

Είναι θέμα χρόνου, να πάρει σβάρνα ο Γιάννης Αγγελάκας τα κανάλια τα υποκρισίας και να αρχίσει να μοιράζει πατσαβούρες.

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας, τρέφω περισσότερο σεβασμό σε όσους έμειναν πιστοί στα σεσημασμένα πιστεύω τους και αρνήθηκαν να φορέσουν την άβολη μάσκα του αντιφασίστα.

Στον Άδωνι Γεωργιάδη, που μίλησε για …ποινική διαδικασία και αρνήθηκε να τοποθετηθεί πολιτικά, για να μην αναποδογυρίσει και μας πνίξει στα σκατά η λερωμένη φωλιά του. Στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και στους ροπαλοφόρους πρετωριανούς του, που επιτέθηκαν στο πλήθος αναίτια, διότι έτσι αρμόζει σε ένα ένστολο παράρτημα της Χρυσής Αυγής και στον πολιτικό του προϊστάμενο. Στον Άρη Πορτοσάλτε, που διαμαρτυρήθηκε για το μέγεθος και τον παλμό της αντιφασιστικής συγκέντρωσης τονίζοντας ότι «δεν είχαν καμιά δουλειά στο Εφετείο» οι χιλιάδες διαδηλωτές. Στον Μπογδάνο, που βγήκε να απαιτήσει διώξεις ενάντια «στον κόκκινο φασισμό». Στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που ανέβασε μαύρη σελίδα στο Instagram με την ημερομηνία της απόφασης, διευκρινίζοντας ότι κάποτε τάχθηκε με τους ΣυριζΑνελ επειδή δήλωνε οπαδός του Καμμένου. Στον …Τσιάρτα, που μέσα στην απέραντη σοφία του μίλησε για μέρα υποκρισίας. Στην Ιωάννα  Μάνδρου, που μίλησε σουσουδίστικα για την κυρία Φύσσα, προδίδοντας άθελά της τη χαώδη απόσταση ήθους που χωρίζει τους δύο κόσμους.

Στους καννίβαλους, που μεθαύριο θα αποδώσουν την έξαρση του κορονοϊού στην προχθεσινή ανθρωποθάλασσα επειδή ανέκαθεν θεωρούσαν τους αριστερούς άπλυτους, αρρωστιάρηδες και κολλητούς των λαθροεισβολέων.

Ναι, προτιμώ αυτούς που μένουν πιστοί στην όποια αλήθεια τους, παρά τους πολιτικούς απατεώνες, που λέει και μια ψυχή. Εκτός αν οι αμετανόητοι φοράνε τήβεννο εισαγγελέα, οπότε αλλάζει η συζήτηση.

Τα ήξεις-αφίξεις της δικαστικού που εισηγήθηκε απαλλαγή των χρυσαυγιτών και ακολούθως έκρινε σκόπιμο να απολογηθεί ενώπιόν τους επειδή αναγκαστικά αρνήθηκε τα ελαφρυντικά θα μείνουν παντοτινή γκρίζα σκιά στην εβδομάδα φωτός που διανύουμε.

Ιδίως αν με κάποια ρυπαρή ώσμωση οι αντιρρήσεις της καλοχτενισμένης κυρίας Αδαμαντίας συντείνουν ώστε να μείνουν οι καταδικασμένοι νεοναζιστές έξω από την μπουζού.

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…