Η αβάσταχτη ελαφρότητα της Πέτσινης δημοσιογραφίας

Για να μείνουμε «και πάλι χαζοί», όπως έλεγε ο Τζιμάκος.

5062336 1

Ήταν τελευταίες μέρες του Αυγούστου, του μήνα που υποτίθεται ότι δεν υπάρχουν ειδήσεις. Αφού έκοβαν βόλτες στη νοτιοανατολική Μεσόγειο το «Ορούτς Ρέις» με τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία, ένας αρθρογράφος της «Καθημερινής» αποφάσισε να ασχοληθεί με την κόμη του Κατρούγκαλου κι όχι της Βερενίκης – αφού δεν έβρισκε άλλο πολιτικό θέμα να ασχοληθεί.

Η πρώτη –αν όχι, ίσως από τις πρώτες– αντίδραση ήρθε από τον κοινοβουλευτικό μας συντάκτη Άγγελο Προβολισιάνο. Δεν ήξερε, δε ρώταγε ο λιβελλογράφος; Είχε τέτοια «ασυλία» που πέρασε η είδηση από την αρχισυνταξία και τη διεύθυνση;

Με τα πολλά, η αήθης επίθεση (στο γνωστό «αντι-» μένος του εν λόγω αρθρογράφου που απηχεί με τα γραπτά του ακραίες δεξιές απόψεις με πολύ ωραίο περιτύλιγμα εκφράσεων) έγινε γνωστή και έπειτα από μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε από τις σελίδες της συντηρητικής πρωινής εφημερίδας ότι ο εν λόγω συντάκτης αποχωρεί.

Μετά πολλών επαίνων ο Στέφανος Κασιμάτης επανήλθε στο συγκρότημα από το οποίο είχε αποχωρήσει ως «Πανδώρα» για να υπογράφει ως «Φαληρεύς» στην εφημερίδα του Φαλήρου. Διαφημιστικά σποτ των «Νέων» ακόμη και σήμερα βομβαρδίζουν ανά μισάωρο τους τηλεθεατές του καναλιού του συγκροτήματος με τη σελίδα 2 της εφημερίδας στην οποία επέστρεψε η «Πανδώρα» (ήταν στήλη του ημερησίου «Βήματος»). Οι καλές γραφίδες έχουν ζήτηση, αλλά εδώ συνοδεύονται με μια κηλίδα μεγαλύτερη από τη φήμη τους. Οι επιλογές κρίνονται αν δούμε τη θεματολογία της πρώτης αρθρογραφίας άμα τη επιστροφή του.

Λίγο μετά το άηθες κείμενο είχε φουντώσει η συζήτηση για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στο πρώτο και στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Κι ενώ ο κορονοϊός συνέχιζε το πάρτι του, στις 27 Σεπτεμβρίου το Documento έχει πρωτοσέλιδο τη λίστα του Κυριάκου: «Πανδημία μάσας». Με στοιχεία και καταγγελίες τίθεται το ζήτημα ότι εμφανίστηκαν «λεφτόδεντρα» (πάλι) για κλινικάρχες και καναλάρχες ως ανάχωμα στην πανδημία, αλλά και σε κουμπάρους και «ημέτερους». Τα 30 εκατ. ευρώ στα ιδιωτικά νοσοκομεία ήταν talk of the town, που λένε και στο χωριό μου, καθώς η ανάγκη για περισσότερες ΜΕΘ και νοσηλευτικό προσωπικό ήταν μεγάλη από τη στιγμή που ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων έπαιρνε την ανηφόρα. 

Τρόμος για την επόμενη μέρα και τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Διαρκείς συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ. Όμως ένα πρωινάδικο, που θέλει να προβάλλει ως εναλλακτικό, βγήκε και ξέπλυνε τα πάντα. Μέσα από μια light (όπως αρμόζει στους πρωινούς καφέδες της τηλεόρασης) αντιμετώπιση για να μη χαθεί η χρυσόσκονη της επίπλαστης ευτυχίας, μέσα από χαμόγελα πέρασε ο τρόμος και μεταλλάχθηκε σε κάτι κοινότοπο. «Έλα βρε αδερφέ», ήταν η γενική εντύπωση, «ας δώσουν όπου να ‘ναι τα λεφτά, αρκεί να σωθούμε». Πάνω από τρεις πανελίστες διατύπωσαν άποψη βαθύτατα πολιτική που περνούσε ύπουλα ως «απολιτίκ» με την ευκολία των δηλώσεων και ευχαριστιών που παραθέτουν οι φιναλίστ των καλλιστείων για την παγκόσμια ειρήνη.

Άξια τα κονδύλια του Πέτσα, γι’ αυτό πέφτουν πάλι στα κανάλια, για να μείνουμε «και πάλι χαζοί», όπως έλεγε ο Τζιμάκος.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Επίσημα στοιχεία ζητά φιλοζωική ομοσπονδία για το σούβλισμα του ταύρου στην Κρήτη

ταυρος

Επίσημα στοιχεία ζητά φιλοζωική ομοσπονδία για το σούβλισμα του ταύρου στην Κρήτη

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το σούβλισμα ταύρου σε χωριό της Κρήτης στα πλαίσια του «εορτασμού» του Αγίου…