Newsroom

Newsroom

Σεξιστική επίθεση στην Καινούργιου: Κατήγγειλε on – air επιδειξία και την κατηγόρησαν για τα ρούχα της (video)

«Έχω δικαίωμα να φοράω, όπως και κάθε γυναίκα, ό,τι θέλω» - Η τάπα της Καινούργιου στον σεξιστή 

image 8

Ένα άκρως χυδαίο, σεξιστικό και blame – victim περιστατικό σημειώθηκε στον αέρα του ALPHA.

Αυτή τη φορά το θύμα ήταν η Κατερίνα Καινούργιου, η οποία, αφού βρήκε το θάρρος να καταγγείλει μια σκληρή εμπειρία που είχε σε μικρότερη ηλικία εξαιτίας ενός επιδειξία, δέχθηκε τα άκρως σεξιστικά σχόλια από έναν χρήστη στο Twitter.

Αναλυτικότερα, με αφορμή τη δημόσια καταγγελία της Ιωάννας Σιαμπάνη για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε, η παρουσιάστρια μοιράστηκε τη δική της εμπειρία, όταν ήταν 8 ετών.

Η Κατερίνα Καινούργιου δεν δίστασε να πει δημόσια πως όταν ήταν μικρή και έπαιζε στην πυλωτή με μία φίλη της, ένας άνδρας τις πλησίασε και αφού γδύθηκε άρχισε να τρίβει το μόριό του στην τζαμαρία.

Μετά την εξομολόγησή της και επιστρέφοντας από τις διαφημίσεις διάβασε ένα σχόλιο στο Twitter, όπου ένας χρήστης την κατέκρινε για το ρούχο που φόρεσε και εκείνη του απάντησε με τον δικό της τρόπο. Με άλλα λόγια, ο χρήστης στο Twitter, υιοθετεί τη σεξιστική λογική που πάντα υποδεικνύει ως θύτη τη γυναίκα, η οποία «προκαλεί» με αυτά που φοράει.

«Θέλω να διαβάσω κάτι, μισό λεπτό θα μου επιτρέψετε. Δεν πάει καλά ο κόσμος στο Twitter καμιά φορά. Γράφει ένας “καταγγέλλει σωστά τον επιδειξία που πέταξε έξω το μόριό του μέρα μεσημέρι κι αυτή, που μας πετάει τα στήθη της στη μάπα στις 10 το πρωί. Μιλάμε για σούργελο”.  Πόσο ντροπιαστικό. Πόσο σεξιστής και τραγικός είσαι ρε φίλε; Είναι δυνατόν; Πόσο τραγικός τύπος μπορεί να είσαι; Ντροπή, ντροπή και ντροπή. Έχω δικαίωμα να φοράω, όπως και κάθε γυναίκα, ό,τι θέλω», του είπε.