Ηχηρό "ΟΧΙ" του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία

«Αγανακτισμένος πολίτης» ζητούσε τα δελτία υγείας των παιδιών των Σύρων προσφύγων που φοιτούν στο δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου.

584fe5b11dc5243e3e8b4b28

Του Μάκη Νοδάρου

Αίσιο τέλος, χάρη στην άμεση παρέμβαση του Ηλείου υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη και του δημάρχου του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, αλλά και των υπηρεσιακών παραγόντων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, είχε η «κατάληψη» του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου από ομάδα «αγανακτισμένων» πολιτών με το αιτιολογικό ότι στο σχολικό συγκρότημα φοιτούν 40 περίπου προσφυγόπουλα από την Συρία που φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας LM της Μυρσίνης Ηλείας.

Κατά την άποψη των «αγανακτισμένων» αυτά θα έπρεπε να μοιραστούν σε όλα τα σχολεία της περιοχής.

Τα προσφυγόπουλα από προχθές μεταφέρονται με λεωφορεία στο εν λόγο σχολικό συγκρότημα κάθε μεσημέρι και παρακολουθούν μαθήματα 2-6 το απόγευμα μετά από σχετική εντολή του Υπουργείου Παιδείας.

Πηγές του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κατήγγειλαν στο www.apokalypseis.com ότι πίσω από την αντίδραση των «αγανακτισμένων» του Νεοχωρίου, κρύβονται άτομα με φασιστική νοοτροπία που τρέφουν αβυσσαλέο μίσος κατά των Σύρων προσφύγων και όσων τους υποστηρίζουν. Τα συγκεκριμένα άτομα είχαν δημιουργήσει προβλήματα από την ημέρα που οι Σύροι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στο LM της Μυρσίνης.

Όπως κατήγγειλε στο www.apokalypseis.com ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, πρόσωπο το οποίο δεν είναι γονέας και κατάγεται από άλλη περιοχή παρέστη στην σημερινή σύσκεψη και ζήτησε δημόσια τα δελτία υγείας των παιδιών των Σύρων προσφύγων προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των παρευρισκομένων.

Τελικά μετά από διαβουλεύσεις και διάλογο το θέμα λύθηκε και το σχολείο παραδόθηκε στους εκπαιδευτικούς.

«Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να μην εμπιστεύεται εκείνους που με μίσος και με ρατσισμό επιχειρούν να προκαλέσουν προβλήματα σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα όπως είναι η φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στο σχολείο. Είναι γνωστά πρόσωπα ο ρόλος των οποίων φαίνεται μέσα από τις απόψεις τους στις δεκάδες αναρτήσεις που κάνουν στα κοινωνικά δίκτυα επιχειρώντας να περάσουν μηνύματα μίσους και διχασμού της τοπικής κοινωνίας» – ανέφερε στο www.apokalypseis.com ο κ. Ναμπίλ Μοράντ.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…