Newsroom

Newsroom

Human Rights Watch: Οι μαζικές δίκες στην Αίγυπτο θέτουν υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης

Την ανησυχία της για τις μαζικές δίκες, που αποτελούν ένα όλο και πιο συχνά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο στην Αίγυπτο, εκφράζει η…

egypt protest

Την ανησυχία της για τις μαζικές δίκες, που αποτελούν ένα όλο και πιο συχνά επαναλαμβανόμενο φαινόμενο στην Αίγυπτο, εκφράζει η μη κυβερνητική οργάνωση Human Rights Watch, μετά και την καταδίκη σε θάνατο 188 υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, υποστηρίζοντας ότι οι δίκες αυτές θέτουν υπό αμφισβήτηση την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης στη χώρα.

«Οι μαζικές καταδίκες σε θάνατο σηματοδοτούν την απώλεια με ταχύ ρυθμό της όποιας φήμης ανεξαρτησίας μπορεί να είχε κάποτε η αιγυπτιακή δικαιοσύνη», εκτίμησε η επικεφαλής της διεύθυνσης της μη κυβερνητικής οργάνωσης για την Μέση Ανατολή, Σάρα Λία Ουίτσον. «Κανένας δεν θα έπρεπε να στέλνεται στην αγχόνη έπειτα από δίκες τόσο οφθαλμοφανώς άδικες», πρόσθεσε η ίδια. «Αντί να εξετάζουν τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος καθενός υπόπτου, οι δικαστές καταδικάζουν τους κατηγορούμενους μαζικά, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους κανόνες που εγγυώνται μια δίκαιη διαδικασία».

Εξάλλου, και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε σήμερα την «έντονη ανησυχία» της για τη μαζική καταδίκη, τονίζοντας ότι θα παρακολουθήσει από «πολύ κοντά» τη διαδικασία, η οποία δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…