Χτύπα μας Μιχάλη και ρίξε μας στα βράχια

Τη στιγμή αυτή η Ελλάδα είναι μία βαλκανική Gotham City, χάρη στη ζοφερή φύση της κυβέρνησης. Πώς την ανέπτυξε; 

Δεν υπάρχει λόγος να προσποιούμεθα. Ας αποδεχτούμε τι συμβαίνει μπας και λυτρωθούμε, τουλάχιστον από το φαντασιακό μας. Το αφήγημα του κεντρώου δημοκρατικού χώρου, της εθνικής συμφιλίωσης και της κοινής λογικής μάς τελείωσε την ημέρα των εκλογών. Εκείνη την ημέρα τέλειωσαν και τα ζητήματα περί περισσότερης ή λιγότερης δημοκρατίας, περί περισσότερων ή λιγότερων δικαιωμάτων και ελευθεριών, κι η χώρα άρχισε να γίνεται πιο σκούρα από ποτέ.

Τη στιγμή αυτή η Ελλάδα είναι μία βαλκανική Gotham City, χάρη στη ζοφερή φύση της κυβέρνησης. Πώς την ανέπτυξε; 

– Κουρελιάζοντας το κοινωνικό συμβόλαιο, δηλαδή το Σύνταγμα που είναι το μίνιμουμ μιας καθολικής προϋπόθεσης για ομαλή συμβίωση.

– Παραβιάζοντας στοιχειώδεις βουλευτικές υποχρεώσεις και ξαπλώνοντας στο κρεβάτι του Προκρούστη τους νόμους του κράτους.

– Ρίχνοντας πολύ ξύλο, ώστε οι σχέσεις εξουσίας και αλήθειας να συναρθρωθούν πάνω στα σώματα.

– Νεκρανασταίνοντας τα κοινωνικά φρονήματα και θέτοντας το χοντροκομμένο δίλημμα «ή με τα γκλομπς ή με τους αριστερούς εγκληματίες». Ξεθάβοντας δηλαδή το τσεκούρι του πολέμου.

Η νεκρανάσταση των κοινωνικών φρονημάτων ήταν αυτή που οδήγησε μετά τον πόλεμο, χιλιάδες κόσμου, στην πολιτική και κοινωνική απομόνωση. Γι΄ αυτό και ξέθαψαν ξανά το τσεκούρι του πολέμου, γι΄ αυτό και χρειάστηκαν το κάθε έμπειρο Βορίδη κι όλο το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Προκειμένου να μπει ό,τι συνεπάγεται σήμερα αριστερό και όχι μόνο, στην άκρη. Δοκιμασμένη συνταγή από την ΕΡΕ. Μόνο που αυτή τη φορά τα κοινωνικά φρονήματα τα έχουν αναθέσει στα ΜΜΕ.

Βάση των κοινωνικών φρονημάτων, οι πληρωμένοι, ανεβοκατέβαζαν τον Λιγνάδη «γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη» για να τον προστατέψουν, ενώ την ίδια στιγμή τα στοιχεία του νεαρού που λιάνισαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, τα δημοσιοποίησαν μαζί με μία κατηγορία που δεν του έχει καν απαγγελθεί. «Δεν ήταν ένας κανονικός άνθρωπος… συμμετείχε σε διαμαρτυρία και είναι μέλος αναρχικής συλλογικότητας». Όποιος πλέον αντιδρά, τίθεται εκτός κοινωνικού πλαισίου και φροντίζουν γι΄ αυτό από τα ΜΜΕ μέχρι τους ιθαγενείς διανοούμενους της λίστας τους. Γκεμπελισμός σε πλήρη ανάπτυξη.

Βάση των κοινωνικών φρονημάτων και η υπερασπιστική γραμμή «του Λιγνάδη τους», που στηρίζεται, μάλιστα, εξ ολοκλήρου εναντίον του «ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς». Εξηγήθηκε επιτυχημένα γιατί: «Διότι από την μακρά μετεμφυλιακή περίοδο που οι αριστεροί δεν μπορούσαν να πάνε ούτε ως το καφενείο του χωριού τους, κάθε απατεώνας, κάθε εγκληματίας, κάθε φάτσα του κοινού ποινικού που βρισκόταν μπροστά σε δικαστήριο, κούναγε ένα πιστοποιητικό φρονημάτων και φώναζε «εγώ κύριε πρόεδρε είμαι εθνικόφρων!»

Ο μεσαίος δημοκρατικός χώρος μας τελείωσε

Όταν η πλειοψηφία του μικρομεσαίου κόσμου, εν γνώση της, ψήφισε ελεγχόμενη δικαιοσύνη, ελεγχόμενη ενημέρωση, λοβιτούρα και καταστολή, το έκανε διότι αυτό ακριβώς επιθυμούσε. Να κάνει η κυβέρνηση όλα όσα κάνει. Δηλαδή «να σαπίσουν τους άλλους μισούς στο ξύλο και να τους ρίξουν στην πείνα για να φάνε οι ίδιοι». 
Δε θα τους βγει ακριβώς το σενάριο, θα πεινάσουν και θα φάνε ξύλο πολλοί εξ αυτών, αλλά η ουσία είναι ότι όλα ψηφίστηκαν συνειδητά. Ο μηχανισμός των fake news, της αστυνομικής βίας και του κοινωνικού δαρβινισμού και ρεβανσισμού που κυβερνά σήμερα, είναι «δημοκρατικά» εκλεγμένος. Μονάχα που είναι μία δημοκρατία στα χειρότερά της.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρεαν σαν χάρτινοι πύργοι τεράστια κτήρια – Τρομακτικά video και εικόνες

Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρεαν σαν χάρτινοι πύργοι τεράστια κτήρια – Τρομακτικά video και εικόνες

Σύμφωνα με το «CNN Turk», ο σεισμός ήταν ο δεύτερος ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στην…

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Προσπαθούν να απεγκλωβίσουν 30 άτομα από ξενώνα στην Αιγιαλεία

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Προσπαθούν να απεγκλωβίσουν 30 άτομα από ξενώνα στην Αιγιαλεία

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, που έφερε η κακοκαιρία Μπάρμπαρα, ήταν αδύνατη η κυκλοφορία των ΙΧ…

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς θα κινηθεί τα επόμενα 24ωρα – Μέχρι και 60 εκατοστά χιόνι στην Αττική

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Πώς θα κινηθεί τα επόμενα 24ωρα – Μέχρι και 60 εκατοστά χιόνι στην Αττική

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας - Όλα τα νεότερα για την κακοκαιρία Μπάρμπαρα