Χρυσοβελώνη: "Συγκάλυψη υπουργικών ευθυνών για τους 150 νεκρούς από τη περυσινή γρίπη"

Απαντώντας σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και βουλευτή Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου έδωσε…

Απαντώντας σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και βουλευτή Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου έδωσε στοιχεία στη Βουλή για την πορεία διερεύνησης από την Δικαιοσύνη της γνωστής υπόθεσης ανθρωπιστικής καταστροφής.

«Υπενθυμίζεται», αναφέρει η κυρία Χρυσοβελώνη, «πως πριν μερικούς μήνες, μετά από μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σχετικά με τις ευθύνες της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας υπό τον Α. Γεωργιάδη, είχε ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση από την Δικαιοσύνη για τους μαζικούς θανάτους συνανθρώπων μας από εποχική γρίπη εξαιτίας της ανεπαρκούς προμήθειας αντιγριπικών εμβολίων από το κράτος.

Όπως όμως αποκαλύπτει ο Χαρ. Αθανασίου, η υπόθεση εδώ και ένα μήνα παραμένει σε κάποιο συρτάρι καθώς η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου. Στην πραγματικότητα τα στοιχεία που αφορούν πρώην υπουργούς θα έπρεπε να είχαν διαβιβασθεί πολύ νωρίτερα στη Βουλή καθώς, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, μόλις αυτά προκύπτουν ο ενεργών την προκαταρκτική εξέταση όφειλε να διαβιβάσει τους φακέλους «αμελλητί στη Βουλή». Το γιατί η Βουλή δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα τίποτα σχετικό μένει να απαντηθεί».

Επισυνάπτεται ολόκληρη η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Χατζηδάκης για υποκλοπές: Σε ένα τέτοιο θέμα ενέχονται διάφοροι άνθρωποι και θα τιμωρηθούν

Χατζηδάκης για υποκλοπές: Σε ένα τέτοιο θέμα ενέχονται διάφοροι άνθρωποι και θα τιμωρηθούν

Βρέθηκε υπό παρακολούθηση, με αλλεπάλληλες εισαγγελικές διατάξεις που τον χαρακτήριζαν επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια,…

ΕΛΑΣ και Μπακογιάννης έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση σήμερα στην Αθηνα

ΕΛΑΣ και Μπακογιάννης έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση σήμερα στην Αθηνα

Άδεια στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για τα Ίμια στην πλατεία…