Χρυσοβελώνη: "Συγκάλυψη υπουργικών ευθυνών για τους 150 νεκρούς από τη περυσινή γρίπη"

cover
NewsRoom 08/08/2014 | 23:09

Απαντώντας σε ερώτηση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και βουλευτή Μαγνησίας Μαρίνας Χρυσοβελώνη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου έδωσε στοιχεία στη Βουλή για την πορεία διερεύνησης από την Δικαιοσύνη της γνωστής υπόθεσης ανθρωπιστικής καταστροφής.

«Υπενθυμίζεται», αναφέρει η κυρία Χρυσοβελώνη, «πως πριν μερικούς μήνες, μετά από μηνυτήρια αναφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών σχετικά με τις ευθύνες της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας υπό τον Α. Γεωργιάδη, είχε ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση από την Δικαιοσύνη για τους μαζικούς θανάτους συνανθρώπων μας από εποχική γρίπη εξαιτίας της ανεπαρκούς προμήθειας αντιγριπικών εμβολίων από το κράτος.

Όπως όμως αποκαλύπτει ο Χαρ. Αθανασίου, η υπόθεση εδώ και ένα μήνα παραμένει σε κάποιο συρτάρι καθώς η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε στις 10 Ιουλίου. Στην πραγματικότητα τα στοιχεία που αφορούν πρώην υπουργούς θα έπρεπε να είχαν διαβιβασθεί πολύ νωρίτερα στη Βουλή καθώς, όπως ορίζει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, μόλις αυτά προκύπτουν ο ενεργών την προκαταρκτική εξέταση όφειλε να διαβιβάσει τους φακέλους «αμελλητί στη Βουλή». Το γιατί η Βουλή δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα τίποτα σχετικό μένει να απαντηθεί».

Επισυνάπτεται ολόκληρη η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.