Newsroom

Newsroom

Χρυσοβελώνη: "Απαξιωτικές οι αναφορές του ποταμίσιου αρχηγού για τις γερμανικές αποζημιώσεις"

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, χαρακτήρισε απαξιωτικές τις αναφορές που έκανε νωρίτερα σε ομιλία του στην ΚΟ του Ποταμιού,…

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, χαρακτήρισε απαξιωτικές τις αναφορές που έκανε νωρίτερα σε ομιλία του στην ΚΟ του Ποταμιού, ο αρχηγός του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.  «Οι απαξιωτικές αναφορές του ποταμίσιου αρχηγού σε ένα κορυφαίο ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης, όπως είναι η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, των επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, δεν αξίζουν τον παραμικρό σχολιασμό. Απλώς αναδεικνύουν την ημιμάθειά του», τόνισε η κα. Χρυσοβελώνη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε πει πως είναι πολύ επικίνδυνο το σκηνικό έντασης Ελλάδας – Γερμανίας που κάποιοι στήνουν. Σχολιάζοντας η κα. Χρυσοβελώνη, τόνισε: «Εάν κάτι είναι πραγματικά επικίνδυνο, ανιστόρητο και επιεικώς απαράδεκτο, είναι να θεωρεί κάποιος, ότι η έγερση ενός τέτοιου ζητήματος όπως οι γερμανικές αποζημιώσεις συνιστά “έκφραση εθνικολαϊκισμού” που δήθεν “οδηγεί στην αναζωπύρωση του εθνικισμού”, όπως διατείνεται ο αρχηγός του Ποταμιού. Ίσως, επειδή ο ίδιος αγνοεί την έννοια της ‘αίσθησης του χρέους’ απέναντι στα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα της γερμανικής θηριωδίας». Τέλος η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ συμπλήρωσε: «Τα περί “ηρώων του αλβανικού μετώπου” τα προσπερνούμε. Είναι απλώς ανοησίες που τις παίρνει το ποτάμι…».

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…