Newsroom

Newsroom

Χρυσός αποπροσανατολισμός

Με ένα επικοινωνιακό τρικ, που προσπαθεί να αποδώσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα λειτουργίες Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας,…

Με ένα επικοινωνιακό τρικ, που προσπαθεί να αποδώσει στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα λειτουργίες Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε χθες να μεταφέρει το θέμα της έρευνας της Λίστας Λαγκάρντ ως ευθύνη στους ίδιους τους κατήγορούς του.

Ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος συμμετέχει στην Επιτροπή, παρότι η σύζυγός του εμφανίζεται ως αντιπρόσωπος λογαριασμού
στη Λίστα Λαγκάρντ, προσπαθεί συνεχώς να αποπροσανατολίσει από την ουσία της έρευνας, η οποία είναι η ύπαρξη ποινικών
ευθυνών στα πολιτικά πρόσωπα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρεί συνεχώς να μετατραπεί η Επιτροπή σε γήπεδο άγονων αντιπαραθέσεων.

Με τον τρόπο αυτό, καλύπτει επίσης εκ των πραγμάτων το ότι δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να είναι κατήγορος στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. Η σύζυγος του κ. Γεωργιάδη, Ευγενία Μανωλίδου, εμφανίζεται ως αντιπρόσωπος σε λογαριασμό στην HSBC. Ο βαθμός και το είδος της αντιπροσώπευσης στην τράπεζα δεν προκύπτει από τον βολικό ρόλο που εφευρίσκει και της αποδίδει ο κ. Γεωργιάδης, αλλά από την εξουσιοδότηση που έχει ως αντιπρόσωπος η ίδια από τον πρώην σύζυγό της-καταθέτη.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει ήδη στην κατοχή της η Επιτροπή της Βουλής, στις 7 Ιουνίου του 2005, ο κάτοχος του λογαριασμού προσήλθε στην τράπεζα και διαβεβαίωσε πως προτίθεται να μεταφέρει ποσό 500.000 ευρώ. Αποκαλύπτει, μάλιστα, στο διάλογό του με την τράπεζα, πως στη θυρίδα που διατηρεί στην HSBC, υπάρχουν ράβδοι χρυσού. Την αντιπροσώπευση αυτών των λογαριασμών, φαίνεται να έχει η κ. Μανωλίδου και προφανώς πρόκειται για περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν και στα παιδιά της.

Συνεπώς, ο βουλευτής της ΝΔ, παραπληροφορεί όταν λέει πως η σύζυγός του ήταν αντιπρόσωπος του λογαριασμού εξαιτίας συγγενικής σχέσης. Η αντιπροσώπευση στους λογαριασμούς, και μάλιστα τέτοιων ποσών, δεν προκύπτει από σχέσεις συγγένειας αλλά από εξουσιοδοτήσεις και οικονομικές σχέσεις των εμπλεκόμενων στους λογαριασμούς.

Το παιχνίδι αυτό στην Επιτροπή συντηρούν άλλα δύο μέλη της, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρός της, που σχετίζονται με τη Λίστα Λαγκάρντ. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραμένει μέλος της Επιτροπής, ενώ η οικογένεια της μητέρας του (οικογένεια Λαδαρά) είναι στη Λίστα Λαγκάρντ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, υπερασπίζεται νομικά καταδικασμένο καταχραστή του ελληνικού δημοσίου, που αποτελούσε, με δύο ακόμη άτομα, εγκληματική ομάδα, τα ονόματα των οποίων είναι στη Λίστα Λαγκάρντ.

Είναι, λοιπόν, κατανοητό, πως η προσπάθεια που καταβάλλεται στην Επιτροπή από βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι η δημιουργία εντυπώσεων και όχι η πραγματική έρευνα.