Χρυσοχοΐδης: Κάθε δέκα λεπτά θα περνούν αστυνομικοί από κάθε γειτονιά

Στο όνομα της ασφαλείας, η Αθήνα μετατρέπεται σιγά-σιγά σε μια πελώρια φυλακή

ek xrsx

Συνεχίζεται το εφιαλτικό πείραμα της κυβέρνησης εναντίον των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών.

Αυτή τη φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε την ασφυκτική παρουσία αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ σε κάθε γειτονιά της Αθήνας.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως από τα μέσα του Ιανουαρίου επί 24ωρου βάσεως οι πολίτες θα βλέπουν στις γειτονιές τους αστυνομικούς. Ακόμη αναφερόμενος στα περιστατικά αστυνομικής βίας υποστήριξε ότι «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκαν καταγγελίες για 321 περιστατικά αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας». 

Σχετικά με τη συγκρότηση της επιτροπής Αλιβιζάτου ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι η εν λόγω επιτροπή θα ελέγχει κάθε ΕΔΕ για καταγγελίες άσκησης βίας. Μάλιστα προνήγγειλλε ότι στις αρχές του 2020 θα κατατεθεί νομοσχέδιο μέσω του οποίου θα κατοχυρωθεί η λειτουργία μηχανισμού περιστατικών αστυνομικής βίας από τον Συνήγορο του Πολίτη. όπως υποστήριξε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα αφορά τη ρύθμιση πορειών, διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων.

Αναφερόμενος στο περιστατικό με την καταγγελία που έκανε μία φοιτήτρια και με βάση την οποία αστυνομικοί την υποχρέωσαν να κατεβάσει το παντελόνι της απάντησε πως «νόμιζα ότι μιλάμε σοβαρά». Ακόμη απαντώντας σε ερωτήσεις για τα περιστατικά αστυνομικής βίας σημείωσε πως «έχουν δοθεί οι απαντήσεις» ενώ πρόσθεσε ότι «κάποια από αυτά είναι εντελώς ψέματα και κάποια άλλα δεν είναι όπως ακριβώς τα περιγράφετε. Παρά ταύτα όλα διερευνώνται».

Κληθείς να σχολιάσει τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταλήψεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως «οι καταγγελίες είχαν γίνει εδώ και χρόνια. Οι ιδιοκτήτες είχαν στείλει εξώδικα και είχαν ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές. Οι εισαγγελείς ειδοποιούν την αστυνομία. Η αστυνομία πρέπει να αποδώσει το κτίριο στον ιδιοκτήτη του. Η ιδιοκτησία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Και μάλιστα εάν η αστυνομία αδιαφορήσει και δεν πράξει το καθήκον της τότε είναι υπόλογη απέναντι στη δικαιοσύνη».

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…