Χρυσοχοΐδης: Εξήγγειλε νέο αστυνομικό σώμα και ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης

Τη δημιουργία ενός μεικτού συστήματος δημόσιας και ιδιωτικής φύλαξης για την προστασία δημόσιων προσώπων εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης απατώντας σε ερώτηση που κατατέθηκε για την υπόθεση Φουρθιώτη. 

4994325

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική της κυβέρνησης «αξιοποίησε» την συγκεκριμένη υπόθεση για να προαναγγείλει ότι θα φέρει το επόμενο διάστημα σχέδιο νόμου για την εκπαίδευση των αστυνομικών και την αλλαγή οργάνωσης του Σώματος και του Υπουργείου, στο οποίο θα περιλαμβάνονται διατάξεις και για τη φύλαξη δημόσιων προσώπων. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο υπουργός ανέφερε ότι στο «νέο περιβάλλον βίας και αιτημάτων ασφάλειας το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα παραμένει παλιό. Καλό για το 2000, όχι επαρκές σήμερα» και πρόσθεσε πως «χρειάζεται ειδικό σώμα της αστυνομίας, το οποίο θα έχει συνεχή εκπαίδευση. Θα νομοθετηθεί», είπε.

«Θα νομοθετήσουμε τώρα με τόλμη και φαντασία και πολύ διάλογο», υποσχέθηκε ο υπουργός από το βήμα της Βουλής, τονίζοντας ότι «θα μεταφέρουμε καλές πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών, που έδρασαν στο θέμα νωρίτερα από εμάς».

Ουσιαστικά από το «παράθυρο» και με αφορμή την υπόθεση Φουρθιώτη η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για τη δημιουργία μικτού σώματος φύλαξης προσώπων από δυναμικό της ΕΛΑΣ και ιδιωτικές υπηρεσίες.

«Αφού η ΕΛΑΣ δεν αρκεί χρειάζεται να προσφύγουμε στην αγορά. Στις υπηρεσίες φύλαξης που παρέχουν ιδιωτικές εταιρείες»(!)  αποφεύγοντας ωστόσο να ξεκαθαρίσει:

Ποιες θα είναι οι σχέσεις των ιδιωτικών εταιρειών με την αστυνομία;  

Επίσης ένα ακόμα καίριο ερώτημα: Πως  ξαφνικά επέλεξε ο υπουργός την δεδομένη στιγμή να ανακοινώσει ότι θα προβεί σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες, και με ποιό κριτήριο θα επιλεχθού,  καθώς να τονίσουμε ότι ο  Π. Κοντολέων, ο άνθρωπος που επέλεξε ο Κυρ. Μητσοτάκης ως επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών, προέρχεται από καριέρα… σε ιδιωτική  εταιρία φύλαξης, την πολυεθνική G4S που είχε αναλάβει τμήμα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, είχε κερδίσει τον διαγωνισμό για το ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης και παράλληλα είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια αρκετών αεροδρομίων της χώρας, ενώ έχει παρουσία και στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

 

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…