Χρυσή Αυγή: "Λερώνει" με μίσος και τις καρδιές των παιδιών

Τα παιδιά είναι «σφουγγάρια». Γι’ αυτό και είναι σημαντικό στα πρώτα τους βήματα να μαθαίνουν την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη…

Τα παιδιά είναι «σφουγγάρια». Γι’ αυτό και είναι σημαντικό στα πρώτα τους βήματα να μαθαίνουν την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη συντροφικότητα. Σίγουρα, πάντως, όχι το μίσος με το οποίο προσπαθεί να λερώσει τις καρδιές ορισμένων ανηλίκων η Χρυσή Αυγή.

Σε φωτογραφίες που φέρνει στο φως το «Έθνος της Κυριακής» εμφανίζονται παιδιά, ακόμα και βρέφη, να φορούν μπλούζες του νεοναζιστικού κόμματος με μηνύματα μίσους ή στολές παραλλαγής. Σε μία από αυτές ένας δεκάχρονος στέκεται σε στάση προσοχής, κρατώντας τη σημαία της Χρυσής Αυγής, ενώ φορά μια μπλούζα που γράφει «Πας μη Ελλην βάρβαρος». Την ίδια ώρα, ένας άλλος ανήλικος επιδεικνύει με υπερηφάνεια τη μπλούζα του που γράφει «Είμαι Ελληνάκι, το νου σας λαμόγια». Σοκάρει, επίσης, η εικόνα ενός βρέφους που φορά ένα κορμάκι με τα διακριτικά της Χρυσής Αυγής.

Στο μεταξύ, μαθητές Λυκείου παρακολουθούν σεμινάρια κατήχησης σε αίθουσες τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής, ενώ σε μια φωτογραφία διακρίνονται παιδιά έως και 12 χρόνων να παίρνουν μαθήματα χρυσαυγίτικης ιστορίας στα κατηχητικά των πυρήνων και μάλιστα παρουσία των γονιών τους, οι οποίοι τα καμαρώνουν στο πίσω μέρος της αίθουσας. Η εφημερίδα επισημαίνει πως πρόκειται για παιδιά τα οποία εξαναγκάζονται να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις της οργάνωσης, κρατώντας λάβαρα και ντυμένα όπως οι ενήλικες.

Ιστορική πρωτιά: Εξετάζονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγές κατά κρατών για κλιματική αδράνεια

Ιστορική πρωτιά: Εξετάζονται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσφυγές κατά κρατών για κλιματική αδράνεια

Είναι η πρώτη φορά που το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξετάζει υποθέσεις που αφορούν τις…