Newsroom

Newsroom

Χρυσαυγίτης μηνύει στελέχη του ΚΚΕ επειδή τον παρουσίασαν ως φασίστα

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ένιωσε «θλίψη και στεναχώρια» αφού είναι ένα «φιλήσυχο, εργατικό και άκρως αποδοτικό άτομο»

404620

Μήνυση κατά στελεχών του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας κατέθεσε ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Καλλιθέα», παράταξη υποστηριζόμενη από την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, Τρύφων Μπουγάς, με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Σύμφωνα με καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής» Καλλιθέας «αναφέρει ότι ένοιωσε ‘’θλίψη και στεναχώρια’’ γιατί -όπως ισχυρίζεται- τον παρουσιάζουμε ως ‘’φασίστα, ναζιστή και ρατσιστή’’ ενώ αντίθετα ο ίδιος είναι ένα ‘’φιλήσυχο, εργατικό και άκρως αποδοτικό σε σχέση με την εργασία του άτομο’’.»

3 18

Πάντως στην προσωπική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο ο ίδιος φωτογραφίζεται με τον επικεφαλής της νεοναζιστικής οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο, και τον Ηλία Κασιδιάρη – ο οποίος μάλιστα, σε αφιέρωμα προς τον Τρύφωνα Μπουγά, υπογράφει με το σύμβολο των ΕςΕς. Εξάλλου ο νυν υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας της «Ελληνικής Αυγής» και μέχρι πρότινος δημοτικός σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου, ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στην Β’ Αθήνας, το 2015.

2 20

 

 

4 6

 

Αναλυτική η καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης:

“Πριν λίγες μέρες, ενημερωθήκαμε από τοπική ιστοσελίδα ότι η δημοτική παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα», παράταξη που στηρίζεται από το φασιστικό, εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, κατέθεσε μήνυση εναντίον στελεχών του ΚΚΕ, με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα» Τρύφων Μπουγάς ένοιωσε, όπως αναφέρει, «θλίψη και στεναχώρια» γιατί -όπως ισχυρίζεται- τον παρουσιάζουμε ως «φασίστα, ναζιστή και ρατσιστή» ενώ αντίθετα ο ίδιος είναι ένα «φιλήσυχο, εργατικό και άκρως αποδοτικό σε σχέση με την εργασία του άτομο».

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο ίδιος στηρίζει και στηρίζεται ανοιχτά από τη ρατσιστική και ναζιστική Χρυσή Αυγή, ότι οι ιστοσελίδες που τον φιλοξενούν, το διαδίκτυο γενικότερα, είναι γεμάτες με φωτογραφίες του μαζί με φασίστες υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κατηγορούνται -ανάμεσα στα άλλα- για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των κομμουνιστών και συνδικαλιστών μελών του ΠΑΜΕ, των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα.

1 18

Τα προσωπικά του social media είναι γεμάτα με φωτογραφίες του με λεζάντες όπως, «πατρίδα- θρησκεία- οικογένεια», «όλα τα πολιτισμένα έθνη είναι αποικίες της Ελλάδας»,

« από εσένα εξαρτάται να μην γίνει μειονότητα το παιδί σου στην Καλλιθέα» και άλλα τέτοια.

Οι φασίστες Χρυσαυγίτες μέσω της συγκεκριμένης μήνυσης τους, αλλά και των δημοσιεύσεων που ακολούθησαν αυτήν, προσπαθούν θρασύδειλα να στοχοποιήσουν τα στελέχη του ΚΚΕ, δημοτικούς συμβούλους και τον υποψήφιο δήμαρχο με την «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννη Βακαλόπουλο, να τρομοκρατήσουν όσους συσπειρώνονται και αγωνίζονται μαζί με τους κομμουνιστές. Συνεχίζουν μ’ αυτόν τον τρόπο την δράση που ξεκίνησαν οι πολιτικοί τους πρόγονοι δοσίλογοι και ταγματασφαλίτες.

Η διαχρονική πάλη του ΚΚΕ κατά του φασισμού συνδέεται άμεσα με την πάλη του κατά του καπιταλισμού, κατά της εξουσίας του κεφαλαίου. Κάτι που οι φασίστες Χρυσαυγίτες το γνωρίζουν πολύ καλά, αφού έχουν αποδειχτεί οι καλύτεροι υπερασπιστές της καπιταλιστικής εξουσίας, στήνοντας δουλεμπορικά γραφεία, καταθέτοντας στην βουλή σωρεία ερωτήσεων για τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Γι’ αυτό και χύνουν το αντικομμουνιστικό τους δηλητήριο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Συριζα για τις ευθύνες που έχει για τη μέχρι τώρα καθυστέρηση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αλλά και γενικότερα για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, η οποία αξιοποιεί και το φασιστικό φόβητρο προκειμένου να εμφανίζεται ως το μικρότερο κακό.

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Καλλιθέας που τους έστρωσε το έδαφος και ακόμα δεν έχει καταδικάσει την ενέργεια του φασιστικού μορφώματος, εναντίον συνυποψήφιου του.

Κυβέρνηση, Δημοτική Αρχή και Δήμαρχος, έδωσαν την δυνατότητα στους φασίστες Χρυσαυγίτες να συνεχίζουν να το παίζουν φιλήσυχοι και φιλάνθρωποι, την στιγμή που τέσσερις φορές τον τελευταίο χρόνο έχουν φέρει τα τάγματα εφόδου στην περιοχή της Καλλιθέας.

Καλούμε τον λαό της Καλλιθέας να απομονώσει και να καταδικάσει τις ενέργειες των φασιστοειδών. Το ΚΚΕ στην εκατοντάχρονη ιστορία του δημιούργησε ισχυρούς και ακατάλυτους δεσμούς με τον λαό της Καλλιθέας. Δεσμούς που δεν μπορεί κανένα χρυσαυγίτικο, φασιστικό χέρι να διαγράψει ή να κλονίσει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, το λαό της Καλλιθέας συνολικά, όσους νιώθουν προοδευτικοί και δεν ανέχονται την δράση των φασιστών, να καταδικάσουν τις φασιστικές ενέργειες που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην δράση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καλλιθέα.

Να απαντήσουν αποφασιστικά, μαχητικά, στις επόμενες εκλογές να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο και περιφέρεια και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

ΚΟΒ Καλλιθέας του ΚΚΕ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας”

Πηγή: topontiki.gr

Πηγή φωτογραφιών: προσωπική ιστοσελίδα Τρύφωνα Μπουγά

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…