Newsroom

Newsroom

Χρυσαυγίτης έλεγχε οδηγούς για την ιθαγένεια τους

Στη σύλληψη ενός 39χρονου χρυσαυγίτη που θεώρησε ότι έχει την εξουσία να σταματάει οδηγούς και να τους ελέγχει εάν ειναι…

Στη σύλληψη ενός 39χρονου χρυσαυγίτη που θεώρησε ότι έχει την εξουσία να σταματάει οδηγούς και να τους ελέγχει εάν ειναι έλληνες, προχώρησε η αστυνομία στον Βόλο.

Ο 39χρονος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης από αστυνομικούς του Τμήματος Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία και παράνομη κατοχή οπλισμού.

Ο συλληφθείς, το βράδυ της Τρίτης οδηγό, στην επαρχιακή οδό Βόλου-Ζαγοράς, είχε εξαναγκάσει οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα του. Στη συνέχεια τον ρώτησε εάν ειναι έλληνες κι όταν έλαβε καταφατική απάντηση, του επέτρεψε να φύγει. Ο συλληφθείς φορούσε μπλούζα με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, παρουσία Δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ξιφολόγχες, ένα ξίφος με λαβή, μια μαχαίρι μασέτα, ένας μπαλτάς, τέσσερις ψηφιακοί δίσκοι με υλικό της ΧΑ κλπ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.