Χρυσαυγίτης είχε ολόκληρο οπλοστάσιο κάτω από το…κάδρο του Παπαδόπουλου

Όπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν στην κατοχή 56χρονου οπαδού της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη. Ένα κάδρο του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, εγχειρίδια…

olokliro oplostasio eixe stin katoxi tou

Όπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν στην κατοχή 56χρονου οπαδού της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη. Ένα κάδρο του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου, εγχειρίδια και εφημερίδες της Χρυσής Αυγής  “κοσμούσαν” το σπίτι και το συνεργείο του 56χρονου, που είχε ένα κανονικό οπλοστάσιο.

Ο ένθερμος υποστηρικτής του ναζιστικού μορφώματος, εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά από πληροφορίες, για την κατοχή μεγάλου αριθμού όπλων. Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Τρίτης όταν πραγματοποιήθηκε έρευνα στο συνεργείο αυτοκινήτων που διατηρεί σε αγροτική περιοχή στον Ξηροπόταμο Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη του καταζητούμενου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από έρευνες στο σπίτι του άντρα, στο αυτοκίνητό του και στον χώρο εργασίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλά πιστόλια, τουφέκια, μαχαίρια, χειροβομβίδες, φωτοβολίδες, φυσίγγια, ενώ όπως έγινε γνωστό, σε βάρος του 56χρονου εκκρεμεί ήδη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης άνω των τριών ετών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατ΄εξακολούθηση και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, όπως αναφέρει σε άρθρο του το thetoc.gr, οι αστυνομικοί εντόπισαν σταθμευμένο έξω από το συνεργείο ένα ύποπτο φορτηγό αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν χειροβομβίδες, πιστόλια, πολεμικά τυφέκια, σιδερογροθιές, γεμιστήρες και δεκάδες χιλιάδες φυσίγγια. Αμέσως ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος, του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για περαιτέρω εξειδικευμένη έρευνα.

Κατασχέθηκαν συνολικά: 9 αμυντικές χειροβομβίδες, 5 πολεμικά τυφέκια, 2 περίστροφα,  3 πιστόλια, εκ των οποίων ένα κρότου και ένα αυτοσχέδιο (τύπου στιλό), 29.385 φυσίγγια πυροβόλων όπλων 960 φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, 10 σιδερογροθιές, 4 θήκες όπλων, 7 φωτοβολίδες, 2 γεμιστήρες, 1 κλείστρο, 5 μαχαίρια, μία μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος, ένα μεταλλικό τόξο, 16 βέλη και τρεις μύτες τόξου, ένα σπρέι πιπεριού, μία συσκευή εκπομπής LASER, πλήθος καρτών και συσκευών αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα εστάλησαν στα Εργαστήρια της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τη διαλεύκανση της δράσης του, αλλά και τη διερεύνηση στοιχείων που αφορούν στην προέλευση και προορισμό του κατασχεθέντα οπλισμού.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…