«Χρυσαυγίτικη» ανάρτηση Νασιούλα -Ζήτησε να σταματήσει η φωταγώγηση του Λευκού Πύργου με το «Δεν είναι αθώοι»

Λίγα εικοστετράωρα πριν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ανακοινώσει στις 7 Οκτωβρίου την ετυμηγορία για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, και ενώ σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αλλά και οι πολίτες ζητούν την παραδειγματική τιμωρία, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Νασιούλας, με ανάρτηση του στο Facebook ζήτησε να σταματήσει η φωταγώγηση του Λευκού Πύργου  με το μήνυμα «Δεν είναι αθώοι - Οι ναζί στη φυλακή». 

201005092228 thessaloniki leykos pyrgos antinazi xrysi avgi 1000

Μάλιστα ο ίδιος, σε επιστολή προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ζήτησε να καταθέσει μήνυση στον αρμόδιο εισαγγελέα κατά όσων φωταγώγησαν τον Λευκό Πύργο. 

Οι επικεφαλής των παρατάξεων καταδίκασαν την προκλητική ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου, Ιωάννη Νασιούλα αναφέροντας: 

 «Τα μνημεία τιμώνται με αυτές τις ενέργειες. Ο δημοτικός σύμβουλος και αυτοί που ζήτησαν την ποινική δίωξη είναι απολύτως βέβαιο ότι θα ζητούσαν την ποινική δίωξη και του Μανώλη Γλέζου όταν κατέβαζε τη γερμανική σημαία. Είναι απόγονος τους»

Να μη δοθεί ο λόγος στο Νασιούλα ζήτησε η Κ.Νοτοπούλου

 Λίγο νωρίτερα, με αφορμή τη συζήτηση του οικονομικού απολογισμού του δήμου , η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου, ζήτησε από το προεδρείο να μη δοθεί καθόλου ο λόγος στον κ.Νασιούλα, εξαιτίας της παραπάνω επιστολής.

Ακολούθησε έντονη διαμάχη της κ.Νοτοπούλου με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή, διότι άφησε τον δημοτικό σύμβουλο να τοποθετηθεί λέγοντας πως αυτό ορίζει ο κανονισμός και πως η συζήτηση για τη Χρυσή Αυγή θα ακολουθήσει. Η κ.Νοτοπούλου απευθυνόμενη προς τον κ.Τσαβλή είπε ότι «η πρώτη μας ευθύνη είναι κάθε ώρα, κάθε λεπτό, σε κάθε τόπο, σε κάθε βήμα, να καταγγέλουμε και να απομονώνουμε τις φασιστικές φωνές».

 Η αντιπαράθεση οδήγησε την κ.Νοτοπούλου να δηλώσει πως εξαιτίας των χειρισμών του προεδρείου “όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της θα αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση”, όπως και συνέβη μετά την έγκριση του ψηφίματος για τη Χρυσή Αυγή.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό