Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου – Κοκολάκη: «’Εγινε το αυτονόητο για το Παίδων «Αγία Σοφία»

«Τώρα γίνεται το αυτονόητο» τόνισε σε συνέντευξη της  «Στο Κόκκινο-105,5 »  η Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου – Κοκολάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες στο Παίδων «Αγία Σοφία» τονίζοντας παράλληλα «ότι στεναχωρήθηκε ακούγοντας τον Βασίλη Κικίλια να μιλάει για ψεύδη για fake news»  και τόνισε ότι θα έπρεπε να σεβαστεί τους ανθρώπους και τα γεγονότα, τα οποία κάθε μέρα επαληθεύονταν. Και αναρωτήθηκε ποιο από όλα όσα δήλωναν ως σύλλογος ήταν λάθος;

5ed1355f825e630bd1293354 1 1

Για το γεγονός ότι σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι θα επαναλειτουργήσει το δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μετά την αντίδραση γονέων, γιατρών και χιλιάδων πολιτών που διαμαρτύρονταν συστηματικά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς τα περισσότερα ΜΜΕ σιωπούσαν για το τεράστιο ζήτημα και την αναστολή της λειτουργίας του μίλησε Στο Κόκκινο η Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου – Κοκολάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Η πρόεδρος του συλλόγου ευχαρίστησε όσους τους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους και τους χαροποιεί η είδηση αλλά «έχουμε ακόμα τις πληγές πάνω μας» τόνισε μιλώντας για την αγωνία των γονιών που δεν είχαν καμιά ένδειξη ότι τελικά το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο θα λειτουργήσει και θύμισε τη δήλωση από το 2013 Βασίλη Κοντοζαμάνη (νυν υφυπουργός Υγείας) που τους είχε κατηγορήσει λέγοντας πως «χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για επικοινωνιακούς λόγους» και στη απάντηση του προ ημερών στην Βουλή ήταν «κάποια στιγμή θα ανοίξει».

Η καλή είδηση οφείλεται στην πίεση που υπήρξε εκ μέρους του κόσμου προς την κυβέρνηση καθώς τώρα δεν έγινε κάτι ξαφνικά που έδωσε τη δυνατότητα λειτουργείας της Εντατικής Μονάδας του Παιδοκαρδιοχειρουγικού Κέντρου.

Τώρα γίνεται το αυτονόητο τόνισε η κα  Μιχαλοπούλου – Κοκολάκη και εξήγησε ότι στεναχωρήθηκε ακούγοντας τον Βασίλη Κικίλια να μιλάει για ψεύδη για fake news και τόνισε ότι θα έπρεπε να σεβαστεί τους ανθρώπους και τα γεγονότα, τα οποία κάθε μέρα επαληθεύονταν. Και αναρωτήθηκε ποιο από όλα όσα δήλωναν ως σύλλογος ήταν λάθος;

«Δεν μας εξήγησαν» απάντησε η πρόεδρος και τόνισε ότι αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση είναι ότι κάθε μέρα έφερναν στην επιφάνεια και νέα στοιχεία σχετικά με την μη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουγικού Κέντου στο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η κα  Μιχαλοπούλου – Κοκολάκη εξήγησε ότι θα ήθελαν από πλευράς Υπουργείου Υγείας να υπάρχει και μια δέσμευση για το τι θα γίνει στην πράξη και να μην είναι η ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια «ίσα – ίσα για να σταματήσουμε να μιλάμε» καθώς αυτά τα ζουν εδώ και 11 χρόνια.

Όπως επισήμανε θα ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό ώστε να του θέσουν ζητήματα που προκύπτουν ώστε να μην κινδυνεύει ξανά το κέντρο με επικείμενο κλείσιμο. Σημείωσε ότι ζουν με το καθημερινό άγχος των παιδιών τους που νοσούν, δεν γίνεται να ζουν – καθώς αυτό συμβαίνει για χρόνια – και με το αν το νοσοκομείο θα είναι ανοιχτό για να τα δεχτεί για περίθαλψη.

Πηγή: Αυγή

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…