Newsroom

Newsroom

Το χρονικό της σεξπιρικής πτώσης του Μάρτιν Σκρέλι

pic.twitter.com/zCqFlN04An

martin shkreli 780x439 1

Η ζωή του Μάρτιν Σκρέλι σε 7 πράξεις.

Του Θοδωρή Χονδρόγιαννου


Ο Μάρτιν Σκρέλι υπήρξε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρίας Turing Pharmaceuticals. Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, ωστόσο, παραιτήθηκε πριν από λίγες μέρες. Αυτό είναι το χρονικό της σεξπιρικής πτώσης του:

Πράξη 1η- Η άνοδος

Ο Σκρέλι ήταν ένας άγνωστος αλλά επιτυχημένος επιχειρηματίας. Όλα άλλαξαν το Σεπτέμβρη, όταν η εταιρεία του Turing Pharmaceuticals αγόρασε ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, για τη θεραπεία του AIDS και του οποίου η τιμή εκτοξεύτηκε από τα 13,50 στα 750 δολάρια. Όταν ο Ντόναλντ Τράμπ σε αποκαλεί κακομαθημένο παλιόπαιδο, σημαίνει ότι το έχεις παρακάνει.

Πράξη 2η – Πολιτικές Μηχανορραφίες

Τον Οκτώβριο ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς απέρριψε μια δωρεά από τον Σκρέλι και έδωσε τα χρήματα σε μια κλινική HIV. Ο Σκρέλι δεν το πήρε καλά.

Χίλαρι Κλίντον έχοντας ενημερωθεί για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Σκρέλι παίρνει θέση με τον τελευταίο να της απαντάει με ένα LOL.

 

 

Πράξη 3η- Το Buying των φίλων

O Σκρέλι αρχίζει και φτιάχνει τη συμμορία του. Ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων. Οι νέοι του «φίλοι», συμπεριλαμβανομένων των Bobby Shmurda, Fetty Wap, Lil Shaun, και κοριτσιών τα οποία είναι πρόθυμα να του στείλουν φωτογραφίες . Παρά τις υποτιθέμενες προθέσεις του, αυτό δεν τον κάνει περισσότερο συμπαθή ή κούλ.

Πράξη 4η – Η Στροφή

Στις 9 Δεκεμβρίου αποκαλύπτεται πως ο Σκρέλι είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του νέου άλμπουμ, Once Upon a Time in Shaolin, του συγκροτήματος Wu-Tang Clan, και δεν πρόκειται να το μοιραστεί.

 

 

 

 

Πράξη 5η- Το προμήνυμα

Προφανώς το να κρατήσει ένα βραβευμένο άλμπουμ μακριά από τους πεινασμένους φαν δεν ήταν αρκετό για τον Σκρέλι. Ο Σκρέλι ζήτησε προτάσεις για τις επόμενες μουσικές αγορές του σε livestream, δίνοντας ταυτόχρονα μαθήματα στον κόσμο για το πώς πρέπει να εκτιμούν την μουσική.

Πράξη 6η- Η μέρα της κρίσης

Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ο Σκρέλι, συνελήφθη από το FBI για μια υπόθεση που σχετίζεται με δραστηριότητές του την εποχή που ήταν μάνατζερ της εταιρείας hedge fund MSMBCapital Management. Κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε παράνομα μετοχές της εταιρείας βιοτεχνολογίας Retrophin -την οποία είδε ιδρύσει το 2011- για να αποπληρώσει χρέη που είχαν προκύψει από επιχειρηματικές δραστηριότητες της MSMB Capital Management. Ο ίδιος αργότερα εκδιώχθηκε από την εταιρεία, ενώ μηνύθηκε από το διευθυντικό συμβούλιο. 

 

 

Πράξη 7η- Η πτώση

Ο Μάρτιν Σκρέλι παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας Turing, μετά την σύλληψή του την Πέμπτη, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία. Την θέση του θα καλύψει ο πρόεδρος της εταιρείας, Ron Tilles.

 

 

 

Πηγή: popaganda.gr