Το χρονικό της εξαφάνισης του Τζαμάλ Κασόγκι

Συνεχίζεται το θρίλερ με υποψίες για δολοφονία μέσα στο προξενείο

khashoggi

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, με τις τουρκικές αρχές να ισχυρίζονται πως έχουν στα χέρια τους αποδεικτικά στοιχεία για τη δολοφονία του μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και το Ριάντ να αρνείται τις κατηγορίες, αν και ρεπορτάζ του CNN αναφέρει πως η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να παραδεχθεί τη δολοφονία του Κασόγκι.

Ακολουθεί το χρονικό της εξαφάνισης του Κασόγκι και των εξελίξεων στην υπόθεση, όπως το κατέγραψε το δίκτυο ABC News:

Μάιος 2018: Ο Κασόγκι γνωρίζει την 36χρονη Χατιτζέ Τσενγκίζ σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη και σύντομα αρραβωνιάζονται.

28 Σεπτεμβρίου: Ο Κασόγκι επισκέπτεται το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη για πρώτη φορά προκειμένου να λάβει έγγραφο άδειας γάμου με την Τσενγκίζ. Του λένε να επιστρέψει αργότερα.

1 Οκτωβρίου: Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη από ταξίδι στο Λονδίνο.

2 Οκτωβρίου: Πηγαίνει ξανά στο προξενείο. Η Τσενγκίζ τον περιμένει έξω για τέσσερις ώρες, όμως δεν επιστρέφει ποτέ και το προσωπικό του προξενείου της λέει ότι έφυγε από μία πίσω πόρτα. Η Τσενγκίζ ειδοποιεί την τουρκική αστυνομία.

7 Οκτωβρίου: Σαουδάραβες κυβερνητικοί αξιωματούχοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνιση του Κασόγκι μετά από αναφορές για δολοφονία του.

8 Οκτωβρίου: Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ προειδοποιεί τους Σαουδάραβες για συνέπειες αν η κυβέρνηση αποδειχθεί συνένοχη στην εξαφάνιση του Κασόγκι.

9 Οκτωβρίου: Σε άρθρο της στην Washington Post, η Τσενγκίζ αναφέρει ότι ο αρραβωνιαστικός της είχε ζητήσει να λάβει την αμερικανική υπηκοότητα και ότι ο λόγος για τον οποίο επισκέφθηκε την Τουρκία ήταν για να τελειώσει με όλα τα απαραίτητα χαρτιά ώστε να παντρευτούν πριν επιστρέψει στην Ουάσινγκτον. Καλούσε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την πρώτη κυρία Μελάνια Τραμπ να “βοηθήσουν ώστε να χυθεί φως στην εξαφάνιση του Τζαμάλ”. Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νόιερτ, δήλωσε για την εξαφάνιση του Κασόγκι: “Δεν θα βγάλουμε συμπεράσματα για το τι του συνέβη. Δε γνωρίζουμε τι του συνέβη. Δεν έχουμε καμία πληροφορία επ’ αυτού”.

10 Οκτωβρίου: Ο Τραμπ κάνει τις πρώτες του δηλώσεις για την εξαφάνιση του Κασόγκι, λέγοντας ότι επικοινώνησε με τους Σαουδάραβες και προσκάλεσε την Τσενγκίζ στον Λευκό Οίκο. “Απαιτούμε τα πάντα”, είπε. “Θέλουμε να δούμε τι συμβαίνει εδώ. Αυτή είναι μία άσχημη κατάσταση. Και ειλικρινά, το γεγονός ότι είναι δημοσιογράφος θα μπορούσε να πει κανείς με πολλούς τρόπους ότι το καθιστά σημαντικό. Είναι μία πολύ σοβαρή κατάσταση για μας και αυτόν τον Λευκό Οίκο. Δε μας αρέσει να βλέπουμε αυτό που γίνεται”.

11 Οκτωβρίου: Η Washington Post, για την οποία γράφει ο Κασόγκι, μεταδίδει ότι η τουρκική κυβέρνηση είπε σε Αμερικανούς αξιωματούχους ότι έχει ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο.

13 Οκτωβρίου: Η Τσενγκίζ γράφει ακόμα ένα άρθρο, αυτή τη φορά στους New York Times, ανήμερα των 60ών γενεθλίων του Κασόγκι, αυτή τη φορά αναφερόμενη σε αυτόν σε αόριστο χρόνο, σαν να έγραφε τη νεκρολογία του. “Ο Τζαμάλ κι εγώ είχαμε πολλά όνειρα, αλλά το πιο σημαντικό ήταν να χτίσουμε ένα σπίτι μαζί”.

14 Οκτωβρίου: Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το CBS, ο Τραμπ αναφέρεται στην εξαφάνιση του Κασόγκι. “Υπάρχει κάτι πραγματικό φρικτό και αηδιαστικό γι’ αυτό, αν αυτή είναι η υπόθεση”, είπε, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς των τουρκικών αρχών για εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας. “Επομένως, θα πρέπει να δούμε. Θα φτάσουμε μέχρι τέλους, και θα υπάρξει σκληρή τιμωρία”. Απαντώντας προφανώς στα σχόλια του Τραμπ, Σαουδάραβας αξιωματούχος δήλωσε ότι αν υπάρξουν ενέργειες κατά του βασιλείου, αυτό “θα απαντήσει με ευρύτερες ενέργειες”.

15 Οκτωβρίου: Ο Τραμπ λέει ότι μίλησε με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας για 20 λεπτά και ότι ο βασιλιάς “αρνείται οποιαδήποτε ενημέρωση” για το τι συνέβη στον Κασόγκι. Ο Τραμπ υπονοεί ότι ο Κασόγκι βρέθηκε στο στόχαστρο “ανεξέλεγκτων στοιχείων” και αναφέρει ότι στέλνει τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Σαουδική Αραβία για επαφές με τον βασιλιά. Εν τω μεταξύ, η τουρκική αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη για πρώτη φορά.

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…