"Το χρώμα του είχε γίνει μοβ, έφευγε, φαινόταν" – Καταθέτει ο αστυνομικός που συνέλαβε τον Ρουπακιά

Με την κατάθεση του αστυνομικού που συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά, Δημήτρη Κουρέντζη συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού.

diki xrisis augis 4 11

Με την κατάθεση του αστυνομικού που συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά, Δημήτρη Κουρέντζη συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η δίκη ξεκίνησε με το σχολιασμό των όσων κατέθεσε στις 22 Οκτωβρίου ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Δημήτρης Μελαχροινόπουλος από την υπεράσπιση, η οποία κατηγόρησε τον μάρτυρα για ψευδορκία και ζήτησε την κράτησή του, κάτι το οποίο όμως απορρίφθηκε από το δικαστήριο. 

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μελαχροινόπουλος είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του ότι είδε τον Γιώργο Ρουπακιά να μαχαιρώνει δύο φορές τον Παύλο. «Μας έκαναν επιθέσεις για να μας αποδυναμώσουν και να απομονώσουν τον Παύλο. Ο Ρουπακιάς ήξερε πού πάει και τι θα κάνει, οι άλλοι τού έκαναν χώρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Μεταξύ άλλων, η υπεράσπιση σημείωσε τα εξής:

–          «Τα όσα είπε ο μάρτυρας δεν είναι καθόλου ακριβή γιατί ανέφερε ότι όταν μαχαίρωσε ο Ρουπακιάς δεν ήταν εκεί αστυνομικοί. Αφού τον διαψεύδουν πανηγυρικά οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, έφτασε το περιπολικό αφού είχαν οι αστυνομικοί ΔΙΑΣ συνέλαβαν τον Ρουπακιά»

–          «Δεν μας εξήγησε ο κ. Μελαχρινόπουλος με πειστικό τρόπο παρ’ όλο που ήταν αυτόπτης μάρτυρας όπως υποστηρίζει. Μας λέει ότι ο Φύσσας με τα χτυπήματα μάλλον έσκυψε όταν δέχθηκε τα χτυπήματα Ρουπακιά. Άλλος μάρτυρας μας λέει πέντε με έξι άτομα συμπλεκόμενα τα οποία έφυγαν μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών»

–          «Ο πατέρας του Φύσσα στην κατάθεσή του δεν μας έκανε καμία αναφορά για την παρουσία του Μελαχρινόπουλου, αλλά μας είπε ότι είδε όταν πήγε στο σημείο τούς αστυνομικούς και κάτι περαστικούς. Δεν έπρεπε να μας πει για τον καλύτερο φίλο του γιου του που ήταν εκεί;»

–          «Υπάρχουν αντιφάσεις που αποτελούν απορία και οι οποίες επισημάνθηκαν και από την έδρα. Είναι προφανές ότι δεν είδε ούτε καν το χτύπημα Ρουπακιά. Από την κατάθεσή του δεν δηλώνει ένα οργανωμένο και σχεδιασμένο χτύπημα. Είδε τον Ρουπακιά ταραγμένο, άρα δεν υπήρχε ένα ψύχραιμο επαγγελματικό χτύπημα»

–          «Ο μάρτυρας όσα γνωρίζει υποστήριξε ότι τα έμαθε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, συνεπώς δεν έχει καμία προσωπική άποψη για την κατηγορία»

 

Το χρώμα του είχε γίνει μοβ, «έφευγε», φαινόταν

Η κατάθεση του αστυνομικού: Υπηρετώ στην Άμεση Δράση. Είχα σε υπηρεσία να κινηθώ με περιπολικό στις περιοχές Κεραστινίου, συνοδηγός εγώ και οδηγός ο Νικόλαος Ντάφος. Επικοινωνούσα με το κέντρο ως συνοδός. Λάβαμε ένα σήμα περί ώρα 00.03 για συμπλοκή ατόμων στην Παναγή Τσαλδάρη. Πολλά τα άτομα. Δεν μας είχαν δώσει εκείνη την ώρα περιγραφή. Φτάσαμε δύο λεπτά μετά το περιστατικό.

Μπαίνουμε Παναγή Τσαλδάρη, όπου βλέπουμε ξαφνικά ένα αμάξι με αναμμένα φώτα, αναμμένη μηχανή, ανάποδα από την πορεία του δρόμου. Βλέπουμε πάρα πολύ συγκεντρωμένο κόσμο παντού, πολίτες και στα δύο πεζοδρόμια, υπήρχαν και ανήλικοι 15 χρόνων, έβλεπες ότι κάτι είχε γίνει.

80 με 100 μέτρα οι συνάδελφοι της ΔΙΑΣ κρατούσαν τον κόσμο. Ακινητοποιούμε το όχημα, κατεβαίνω και εγώ κάτω και βγήκε και ο οδηγός. Μια παρέα δίπλα, 15 με 20 μέτρα, μια παρέα παιδιών με αιμόφυρτο άνδρα και μια κοπέλα να τον κρατά στα χέρια της.

Βλέπω την κοπέλα, προσπαθώ να δω τι τραύματα έχει το παιδί και διαπιστώνω ότι είχε χτύπημα κοντά στην καρδιά και κάτω από τη μασχάλη. Βόγγαγε και είχε ασθενή επαφή με το περιβάλλον. Το χρώμα του είχε γίνει μοβ, «έφευγε», φαινόταν…

Ένας φίλος του με πλησίασε και μου είπε ότι το έχει κάνει κάποιος που ήταν μέσα στο αμάξι.

Προσεγγίζω τον οδηγό μέσα στο αμάξι, κάπνιζε και του ζήτησα να σβήσει το τσιγάρο και τον ρώτησα τι έχει γίνει. Μου είπε ότι δεν ξέρει και του είπα να περιμένει. Στην πίσω αριστερή ρόδα είχε ένα μαχαίρι που είχε αίματα πάνω, σχεδόν κολλητά με το τροχό. 

Πρόεδρος: Τι λογική έχει αυτό; Κάνει ό,τι κάνει και το πετάει;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω, δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του. Το μάζεψα και το έβαλα σε ένα σακουλάκι για να μην τον φέρω σε σύγχυση.  Το πετάω στο περιπολικό και του ζήτησα να βγει. Του περνάω χειροπέδες, δεν έφερε αντίσταση.

Ήταν ήρεμος, νηφάλιος, κάπνιζε, την ώρα που τον είδα εγώ. Τον έβαλα στο πίσω κάθισμα του περιπολικού και κάθισα μαζί του και στο περιπολικό (οι προσπάθειές μου ήταν αλλεπάλληλες αλλά δεν είχε έρθει μέχρι να φύγω το ασθενοφόρο).

Του λέω «πες μου τι έχει γίνει», μου απαντάει «δεν ξέρω» και τον παροτρύνω.

Μου απαντά «μην πείτε τίποτα σε κανέναν, είμαι δικός σας, είμαι της Χρυσής Αυγής, μη με πειράξετε».

Του λέω «κύριε, δεν είστε δικός μας, είμαι αστυνομικός και θα κάνω τη δουλειά μου».

Το είπα στο κέντρο, ότι μας αναφέρει ότι είναι της Χρυσής Αυγής, μου είπε «εγώ το έκανα, μην πείτε τίποτα, είμαι δικός σας, είμαι της Χρυσής Αυγής».

Μου είπαν από το κέντρο, αφού τον άφησα στο τμήμα, να επιστρέψουμε για αναζητήσεις. Στον θάλαμο προσαγωγών είχε και άλλα άτομα.

Όταν επιστρέψαμε, είχαν φύγει. Είχε πάρει το παιδί το ασθενοφόρο, οι ΔΙΑΣ είχαν φύγει, μόνο άτομα της ασφάλειας ερευνούσαν τον χώρο.

Επανακάμψαμε στο σημείο να αναζητήσουμε και άλλα άτομα. Ψάχναμε άτομα με μαύρα ρούχα, πιθανό να φέρουν ρόπαλα, μας είπαν από το κέντρο.

Επαναλαμβάνω ότι είχα δει ένα παιδί αιμόφυρτο που έδειχνε ότι «έφευγε», δεν ήταν καλά και επικεντρώθηκα στη σκηνή του εγκλήματος με τη στενότερη έννοια.

Οι αναζητήσεις μας κράτησαν περίπου 40 λεπτά και δεν είχε η αναζήτηση αποτέλεσμα και καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας είχαμε επικεντρωθεί σε αυτή την περιοχή.

Ήταν αρκετός αυτός ο κόσμος και για να περιφράξουν το πλήθος χρειάζονταν αρκετά άτομα. Ασχολήθηκα μόνο με το παιδί που ήταν αιμόφυρτο και αυτόν που ήταν στο αυτοκίνητο.

Γύρω του ήταν η παρέα του Παύλου και ήταν σε σύγχυση τα παιδιά.

 

ΦΩΤΟ: (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

 Πληροφορίες: efsyn.gr

Σφίγγει τον κλοιό στη Ράφα το Ισραήλ – Σφοδροί βομβαρδισμοί και άρματα μάχης

rafa gaza

Σφίγγει τον κλοιό στη Ράφα το Ισραήλ – Σφοδροί βομβαρδισμοί και άρματα μάχης

Κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων μετά την αναγνώριση από τρεις ευρωπαϊκές χώρες κράτους της Παλαιστίνης

Θεσσαλονίκη: Πτώση οικοδομικών υλικών από κτήριο – Συνελήφθησαν οι υπέθυνοι της οικοδομής

oikodomi 910x521 1

Θεσσαλονίκη: Πτώση οικοδομικών υλικών από κτήριο – Συνελήφθησαν οι υπέθυνοι της οικοδομής

Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες που μεταφέρθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, η πρώτη…

Αποθεώνει ο Ρόκκος τη Μαρίνα Σάττι: «Λάτρεψα που χασμουρήθηκε η Μαρίνα Σάττι, μακάρι να ήταν πολιτική αντίδραση»(video)

rokos

Αποθεώνει ο Ρόκκος τη Μαρίνα Σάττι: «Λάτρεψα που χασμουρήθηκε η Μαρίνα Σάττι, μακάρι να ήταν πολιτική αντίδραση»(video)

Ο Στέλιος Ρόκκος σχολίασε την αντίδραση της Μαρίνας Σάττι και τις αρνητικές αντιδράσεις που δέχτηκε…