Χριστουγεννιάτικη... εκκένωση στην Κομοτηνή

Τo Σάββατο (27/12)  η κατάληψη Utopia A.D. στην πόλη της Κομοτηνής εκκενώθηκε από συνεργείο δέκα ατόμων οι οποίοι ήρθαν με μία «κλούβα» χωρίς διακριτικά κάποιας υπηρεσίας ή εταιρίας, όπως αναφέρουν σε ανάρτησή τους μέλη της κατάληψης στον μπλογκ της. 
 

NewsRoom 28/12/2019 | 14:07

Σύμφωνα με την ανάρτηση, ξήλωσαν κυριολεκτικά τα πάντα από αφίσες μέχρι και τον ηλεκτρολογικό πίνακα, τις πόρτες και τα παράθυρα, ενώ έσβησαν ακόμα και την αντιφασιστική ζωγραφιά που είχε από έξω και την επωνυμία. 

Μέλη της κατάληψης όταν πληροφορήθηκαν την επιχείρηση πήγαν στην πρυτανεία με σκοπό να βρουν τον πρύτανη ο οποίος απουσίαζε. Ωστόσο, όπως υποστηρίζουν, από υπεύθυνο της τεχνικής υπηρεσίας πληροφορήθηκαν ότι εξωτερικός εργολάβος ανέλαβε την εκκένωση του χώρου που ανήκει στο πανεπιστήμιο. 

Μάλιστα όπως αναφέρουν τα μέλη της κατάληψης «Την τελευταία φορά που εκκενώθηκε ο χώρος ήταν το 2009 και ανακαταλήφθηκε την ίδια μέρα πάλι επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Μετά από 10 χρόνια και αφού οι συνθήκες είναι ευνοϊκές μετά την αντιαναρχική και αντικαταληψιακή εκστρατεία των φασιστών της Ν.Δ., η νέα πρυτανική αρχή βρίσκει την ευκαιρία να μας εκκενώσει εν μέσω εορτών που οι σχολές είναι κλειστές. Η κατασταλτική αυτή επιχείρηση δεν πρόκειται να σταματήσει την πολιτική μας δράση και μέσα στα πανεπιστήμια. Δεν θα απαλλαγούνε τόσο εύκολα από την παρουσία μας. Βρισκόμαστε και δραστηριοποιούμαστε σε αυτόν τον χώρο 16 χρόνια και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.