Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στη Βουλή των Ελλήνων

Παραδοσιακά κάλαντα από χορωδίες και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας άκουσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης.

cover
NewsRoom 24/12/2015 | 22:03

Παραδοσιακά κάλαντα από χορωδίες και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας άκουσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης.

Μαζί με τον πρόεδρο τα κάλαντα άκουσαν οι αντιπρόεδροι του σώματος Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτρης Κρεμαστινός, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, βουλευτές, μέλη του προεδρείου του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής, καθώς και εργαζόμενοι και εργαζόμενες στη Βουλή με τα παιδιά τους.

Πρώτοι κατέφθασαν στο Εντευκτήριο της Βουλής οι μικροί χορωδοί του Λυκείου Ελληνίδων, ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και έψαλαν κάλαντα από τα Δωδεκάνησα, την Ανατολική Θράκη και τις Κυκλάδες.

Τα ηπειρώτικα κάλαντα έψαλαν τα μέλη του συλλόγου Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής «Ο Πύρρος», ενώ η πρόεδρος του συλλόγου Βασίλω Ιωάννου πρόσφερε στον πρόεδρο της Βουλής το παραδοσιακό ηπειρώτικο χριστόψωμο, την κουλούρα.

Οι Βρακοφόροι της Κρήτης, για 16η συνεχόμενη χρονιά, συνοδεία λύρας και παραδοσιακής ορχήστρας, είπαν τα κάλαντα της Μεγαλονήσου, χόρεψαν πεντοζάλη και σούστα.

Τέλος, τα κάλαντα έψαλε ομάδα παιδιών του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η χορευτική ομάδα χόρεψε καλαματιανό και τσάμικο.

Ο πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε σε όλους υγεία, ευτυχία και καλή χρονιά. Απευθυνόμενος στα παιδιά είπε: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε, όταν μεγαλώσετε, να μην έχετε την τύχη σημερινών νέων, που αναγκάζονται να αναζητήσουν στο εξωτερικό καλύτερη τύχη».

Ο Νίκος Βούτσης προέτρεψε, επίσης, όλοι οι Έλληνες ν’ αφουγκραστούμε το δράμα των προσφύγων και να είμαστε αλληλέγγυοι με αυτούς που δίνουν αγώνα επιβίωσης.