Newsroom

Newsroom

Χριστούγεννα με σκουπίδια

Eδώ και μία εβδομάδα η χωματερή στη Φυλή, που συγκεντρώνει τα σκουπίδια όλου του λεκανοπεδίου υπολειτουργούσε λόγω της απόλυσης 100…

Eδώ και μία εβδομάδα η χωματερή στη Φυλή, που συγκεντρώνει τα σκουπίδια όλου του λεκανοπεδίου υπολειτουργούσε λόγω της απόλυσης 100 συμβασιούχων ύστερα από δυσμενή δικαστική απόφαση. Η ταφή των σκουπιδιών γινόταν μόνο τη νύχτα σε 11ωρη βάρδια και τα αυτοκίνητα των δήμων δεν προλάβαιναν να ξεφορτώσουν με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να συσσωρεύονται στους δρόμους.

Από χθες, η χωματερή επανήλθε σε πλήρη λειτουργία μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν στους εργαζομένους της. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ, Γ. Χάρδας, «Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να καταφέρουμε να απορροφήσουμε τα συσσωρευμένα σκουπίδια μέχρι το Σαββατοκύριακο». Ο ίδιος επιζητεί λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων διότι τα δικαστήρια εκδίδουν αλλοπρόσαλλες αποφάσεις. Συγκεκριμένα, ένα δικαστήριο στο οποίο είχαν προσφύγει 30 εργαζόμενοι ζητώντας να παραμείνουν με ασφαλιστικά μέτρα ανέβαλε τη λήψη απόφασης για 35 ημέρες. Άλλο δικαστήριο απέρριψε τα προσωρινά μέτρα για 4 εργαζομένους που απολύονται, ενώ τρίτο δικαστήριο έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα δύο συμβασιούχων που παραμένουν. Πολλά εξαρτώνται από την απόφαση του δικαστηρίου την ερχόμενη Δευτέρα 6/12 για τους 100 απολυμένους, που ζητούν και πάλι προσωρινή διαταγή για να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ο περιφερειάρχης Αττικής  πρότεινε για έκτακτες ανάγκες να γίνουν προσλήψεις 28 υπαλλήλων με δίμηνες  συμβάσεις. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους πρότειναν να γίνουν δίμηνες συμβάσεις για 100 αλλά εκείνος υποστήριξε ότι αυτό «καταργεί στην πράξη το νόμο Ραγκούση που υπάρχει και βάζει τέρμα στις συμβάσεις έργου όπως γίνονταν τόσα χρόνια».

Ο Γιώργος Καμίνης  σε δήλωση του προειδοποιεί για Χριστούγεννα με 200.000 τόνους σκουπίδια στους δρόμους η κατάσταση παραμείνει ίδια και ακόμη χειρότερα, εάν τον Ιανουάριο απολυθούν 700 συμβασιούχοι του δήμου,δηλώνοντας παράλληλα την πρόθεσή του να συναντηθεί άμεσα με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και τον Γ. Σγουρό, που ως νέος περιφερειάρχης θα αναλάβει τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Πηγή: enet.gr

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Καταγραφή 4

Τρόμος στη Νέα Υόρκη: Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία ενώ προσπαθούσε να κάνει αναγκαστική προσγείωση- Καρφώθηκε με τη μύτη (video)

Ευτυχώς οι δυο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους