«Το χρήμα είναι ο βασιλιάς»

Η FIA παίζει με τις ζωές των μελών των ομάδων της F1, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των ομάδων αλλά και του παγκόσμιου πρωταθλητή. 

meloure F1

Η έξαρση του κοροναϊού σε όλο τον πλανήτη, έχει αρχίσει να προκαλεί τεράστια προβλήματα και στον χώρο του αθλητισμού.  Κορυφαίες διοργανώσεις αναβάλλονται επ’ αόριστον λόγω κορονοϊου,  ενώ τα κρούσματα στον χώρο των σπορ φέρνουν αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Το πρόβλημα βέβαια μεγαλώνει όταν για μεγάλες διοργανώσεις σε  διεθνές επίπεδο, όπως και η F1 όπου είναι το μοναδικό σπορ που παρά τις ραγδαίες εξελίξεις από την πανδημία του κορονοϊου, η FIA επιμένει μέχρι σήμερα να ξεκινήσει κανονικά το παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των ομάδων που συμμετέχουν, όπως και του  παγκόσμιου πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, Λούις Χάμιλτον.

 Ο Χάμιλτον δηλώσει σοκαρισμένος με την απόφαση αυτή τη στιγμή που περισσότερα από οκτώ μέλη της αποστολής έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις για τον κορονοϊό και έχουν μπει σε απομόνωση στα σπίτια τους.   Ο Χάμιλτον μάλιστα σχολίασε σκωπτικά την εξέλιξη λέγοντας ότι «το χρήμα είναι ο βασιλιάς».   

Ο έξι φορές πρωταθλητής, διεκδικεί τον επόμενο τίτλο του ωστόσο υπήρξε ασυμβίβαστος την κριτική του απέναντι στην F1, ότι υποβάλλει το προσωπικό και τους οπαδούς της σε κίνδυνο με τη διοργάνωση του μίτινγκ, που αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 100.000 ανθρώπους την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακηρύξει τον κορονοϊό σε πανδημία.   

«Πραγματικά εκπλήσσομαι πάρα, πάρα πολύ που είμαστε εδώ. Νομίζω ότι είναι σοκαριστικό που είμαστε όλοι σε αυτό το δωμάτιο. Υπάρχουν τόσοι φαν σήμερα εδώ και μοιάζει σαν ο υπόλοιπος κόσμος να αντιδρά, ενδεχομένως λίγο καθυστερημένα, αλλά έχουμε όλοι ήδη δει σήμερα το πρωί, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ έκλεισε τα σύνορα με την Ευρώπη και παράλληλα αναβάλλονται οι αγώνες του ΝΒΑ. Αλλά παρόλα αυτά η Φόρμουλα 1 συνεχίζει. Νομίζω ότι είναι ανησυχητικό αυτό το γεγονός για τους ανθρώπους εδώ. Είναι ένα μεγάλο πανηγύρι και σίγουρα είναι πολύ ανησυχητικό για μένα».  

 Παρά την παγκόσμια ανησυχία και τις προειδοποιήσεις οι ιθύνοντες της διοργάνωσης και η αρμόδια επιτροπή αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει λόγος να ακυρωθεί το Grand Prix. Όταν ρωτήθηκε ο Χάμιλτον γιατί θεωρεί πως συνέβη αυτό είπε «Το χρήμα είναι ο βασιλιάς. Δεν μπορώ να προσθέσω κάτι άλλο. Δε νομίζω ότι πρέπει να κρύψω αυτή την άποψή μου».  

Η McLaren έδωσε την λύση.

Τελικά, έστω και καθυστερημένα η Formula 1 πήρε τελικά την  απόφαση να αναβάλει το Grand Prix της Αυστραλίας!

Συγκεκριμένα ένα μέλος της  McLaren  βρέθηκε θετικό στον κοοονοϊό, με την ομάδα να ανακοινώνει  το βράδυ της Πέμπτης (σε ώρα Αυστραλίας) πως αποσύρεται από την πρεμιέρα της νέας σεζόν της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Ακολούθησαν αρκετές ώρες αβεβαιότητας, συνεχών διαβουλεύσεων από τους εμπλεκόμενους φορείς και αντικρουόμενων διαρροών αλλά τελικά, πρυτάνευσε η λογική και ο αγώνας αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με το motorsport.com, υπήρξε συνάντηση εκπροσώπων των δέκα ομάδων, της F1 και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Εκεί η FIA φέρεται να έριξε το μπαλάκι στις ομάδες τονίζοντας πως θα αποδεχθεί την απόφαση της πλειοψηφίας. Κι αυτή τελικά ήταν να σηκώσουν… χειρόφρενο στις αγωνιστικές δραστηριότητες.

Όλα αυτά ενώ σε μία εβδομάδα έχουμε το Grand Prix του Μπαχρέιν, το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ωστόσο, οι λόγοι που οδηγούν στην ματαίωση του αγώνα της Μελβούρνης δεν μπορούν παρά να φέρουν την ίδια μοίρα και για τον αγώνα στο «Στολίδι του Κόλπου».

Υ.Γ. Όλα αυτά ενώ 03.49 ώρα Αυστραλίας, ακόμα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση από την F1 ή τη FIA.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…