Newsroom

Newsroom

"Αν χρειαστεί, θα ξανασυγκρουστούμε": οι πέντε διαψεύσεις της αντιπολίτευσης και το σχέδιο Τσίπρα για έξοδο από την κρίση (δείτε βίντε

Συμφωνία της Ν.Δ. σε μία εθνική πολιτική για το προσφυγικό ζήτησε ξανά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλοντας από το βήμα…

tsipras 508

Συμφωνία της Ν.Δ. σε μία εθνική πολιτική για το προσφυγικό ζήτησε ξανά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καταγγέλλοντας από το βήμα της Βουλής για τον προϋπολογισμό πως τα «ΜΜΕ της διαπλοκής», αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, «υιοθέτησαν άκριτα» την άποψη ότι η Ελλάδα βγαίνει εκτός της συνθήκης Σένγκεν. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του για τον προϋπολογισμό με αναφορά στο προσφυγικό, δίχως να κρύψει την δυσφορία του για την στάση της Ν.Δ.

«Εντάξει αυτοί που έχουν στόχο να βάλουν την Ελλάδα στο στόχαστρο. Εντάξει τα κέντρα της διαπλοκής που τώρα ξεψυχάνε και έχουν κάθε λόγο να λένε ότι η Ελλάδα είναι αφρικανική χώρα, αλλά και εσείς; Κατανοώ ότι, δυστυχώς για τη χώρα, βρίσκεστε σε ατέρμονη εσωκομματική διαδικασία, αλλά υπάρχουν όρια. Εκεί που υπάρχει ζήτημα εθνικής ευθύνης η διαφωνία είναι πολυτέλεια», ανάφερε χαρακτηριστικά.

«Με θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθώ για μία ακόμη φορά την προσπάθεια υπονόμευσης της χώρας. Αυτή τη φορά ανακαλύφθηκε η σίγουρη αποπομπή μας από την συνθήκη του Σένγκεν. Είδαμε πρωτοσέλιδα για Grexit, ότι μας διώχνουν από την Ευρώπη. Βεβαίως κάποιοι τα διακίνησαν, κάποια κέντρα στο εξωτερικό από χώρες που χτίσουν τείχη και φράκτες. Αλλά και κάποιοι τα αναπαράγουν εδώ. Πριν καν ενημερωθούν και πριν καν μιλήσουν με τον Έλληνα αρμόδιο Επίτροπο οι βουλευτές της ΝΔ αποδέχθηκαν ότι η χώρα βγαίνει από τη Σένγκεν. Και αναρωτιέμαι γιατί στην σύσκεψη των αρχηγών ο κ. Πλακιωτάκης διετύπωσε την άποψη ότι η Ν.Δ. δεν συμφωνεί με την δημιουργία κέντρων υποδοχής στα νησιά. Ήρθε η απόφαση της Ε.Ε. που διέψευσε τα παπαγαλάκια και έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα. Ορισμένες χώρες έκαναν και αυτοκριτική και άλλες, όπως η Γερμανία,υιοθέτησαν έστω και με καθυστέρηση, την ελληνική πρόταση για απευθείας μεταφορές προσφύγων από την Τουρκία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα ότι και σ’ αυτό το θέμα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να βρει σημείο ταύτισης και εθνική γραμμή».

«Ο ελληνικός λαός δείχνει την αλληλεγγύη του όταν κάποιοι άλλοι χτίζουν τείχη. Στα ελληνικά νησιά υλοποιείται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και δεσμεύθηκε ότι «σ’ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε εντατικοποιώντας την δουλειά μας και διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις».

Σε σχέση με την οικονομία και τον προϋπολογισμό, σημείωσε ότι τα τελευταία έξι χρόνια υλοποιήθηκε στη χώρα «μια πολιτική ακραίας και σκληρά ταξικής δημοσιονομικής προσαρμογής και εσωτερικής υποτίμησης».  «Δεν είχαμε να κάνουμε με ένα ατύχημα ή ένα λάθος. Αλλά με ένα άψογα σχεδιασμένο και εκτελεσμένο σχέδιο νεοφιλελεύθερης έμπνευσης. Ήταν ακριβώς αυτό το σχέδιο που η δική μας κυβέρνηση αμφισβήτησε κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και συνεχίζει σήμερα να αμφισβητεί».

Ο πρωθυπουργός οριοθέτησε τους στόχους της κυβέρνησης: «Δικός μας στόχος ένας βαθύς και ριζικός μετασχηματισμός του οικονομικού παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου της χώρας», επισήμανε και εξήγησε ότι αυτοί οι στόχοι προϋποθέτουν τη ριζική ανατροπή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. «Χρειάζεται διαρκής προσπάθεια και προσήλωση, κοινωνική κινητοποίηση και βούληση για βαθιές πολιτικές τομές», είπε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει εμπράκτως ότι διαθέτει τη βούληση. «Ο σημερινός προϋπολογισμός αποδεικνύει ότι διαθέτει και την ικανότητα να ηγηθεί της μεγάλης αυτής κοινωνικής προσπάθειας. Κυρίως όμως αποτελεί την προοπτική για τον σταδιακό κοινωνικό μετασχηματισμό που είναι αναγκαίος για την ευημερία των πολλών» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Με πέντε διαψεύσεις στα όσα υποστήριζε η αντιπολίτευση απάντησε, εξάλλου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

«Διάψευση πρώτη. Το “όχι” δεν οδήγησε τη χώρα εκτός ευρώ. Βοήθησε για μια καλύτερη συμφωνία από αυτή που μας πρότειναν.

Διάψευση δεύτερη: Τα capital controls δεν οδήγησαν σε «κούρεμα» καταθέσεων. Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης από πλευράς τραπεζικής επάρκειας. Από τα 25 δισ. ευρώ χρειάστηκαν μόλις τα 5,7 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως γλιτώσαμε επιπλέον χρέος.

Διάψευση τρίτη: Οι δεύτερες εκλογές του Σεπτεμβρίου δεν καθήλωσαν την οικονομία και οι πολίτες επιβεβαίωσαν την επιλογή τους για αλλαγή σελίδας στον τόπο.

Διάψευση τέταρτη: Η ρύθμιση για προστασία δεύτερης κατοικίας αποτρέπει τους πλειστηριασμούς.

Διάψευση πέμπτη: Η ύφεση παρέμεινε μηδενική, Ταυτόχρονα η κατανάλωση και οι εξαγωγές αυξήθηκαν ελαφρώς».

«Στόχος μας είναι ένας βαθύς και ριζικός μετασχηματισμός του οικονομικού παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου της χώρας», υπογράμμισε και εξήγησε ότι αυτοί οι στόχοι προϋποθέτουν τη ριζική ανατροπή των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.  «Ο σημερινός προϋπολογισμός αποδεικνύει ότι διαθέτει και την ικανότητα να ηγηθεί της μεγάλης αυτής κοινωνικής προσπάθειας. Μας είπε ο κ. Πλακιωτάκης ότι το ασφαλιστικό σύστημα το διαλύσαμε εμείς σε 10 μήνες και ισχυρίζεται πώς πριν ήταν βιώσιμο! Αυτά, ούτε στα μικρά παιδιά μην τα λέτε! Τρεις εκλογές χάσατε, μυαλό δεν βάλατε»!

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας