Newsroom

Newsroom

Χρέη πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ σε βενζινάδικα από βερεσέ

Η πανδημία του κορωνοϊού σε συνδυασμό, κυρίως, με την «εκτίναξη» των τιμών στα καύσιμα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχουν οδηγεί αρκετούς καταναλωτές και επαγγελματίες να αγοράζουν με… βερεσέ, αλλά άφησαν και υπέρογκα χρέη στους πρατηριούχους.

petrol gdc8058b74 1920 2

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα από την Λάρισα, όπου σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Πρατηριούχων Νομού Λάρισας, Γιάννη Πορτέση, υπάρχουν χρέη πάνω από 100.000 ευρώ σε βενζινάδικα από βερεσέ. «Οι οδηγοί φορτηγών είναι εκείνοι που έχουν το μεγαλύτερο χρέος, καθώς αντιμετωπίζουν τα περισσότερα προβλήματα», εξήγησε.

Ακόμα και φίλοι και συγγενείς καταφεύγουν στη λύση του βερεσέ, αδυνατώντας να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης, «είναι στην ευχέρεια του πρατηριούχου να δώσει πίστωση χρόνου ή όχι στους καταναλωτές. Είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για όλους τους επαγγελματίες και απαιτείται προσοχή», ενώ όπως τόνισε, «δεν μπορεί να προσδιοριστεί αυτή την στιγμή η ύπαρξη και το ποσό χρεών στους πρατηριούχους, καθώς είναι στην ευχέρεια του κάθε πρατηριούχου αν θα επιτρέψει την αγορά με βερέσε ή όχι».

 

 

 

 

«Η βενζίνη θα φτάσει τα 2,5 ευρώ τις επόμενες ημέρες»

Ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου έκανε αναφορά στην πρωτιά της Ελλάδας στην μέση τιμή της βενζίνης, μεταξύ των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.

«Η προσέγγιση που γίνεται για τη βενζίνη είναι στα 2,5 ευρώ. Επειδή αυξάνονται ραγδαία οι τιμές στο πετρέλαιο που είναι στα χρηματιστήρια, η τιμή βάσης έχει σταθεροποιηθεί στα 110 δολάρια το βαρέλι. Αυτό στην αγορά αναμένεται να αποτυπωθεί τις επόμενες ημέρες, και η βενζίνη να προσεγγίσει τα 2,5 ευρώ. Οι πρατηριούχοι αγοράζουν από τα διυλιστήρια», εξήγησε ο κ. Παπαγεωργίου.

Αναφερόμενος στα…τεφτέρια που έχουν βγει και πάλι από τα συρτάρια, ο ίδιος είπε: «Τα πρατήρια υγρών καυσίμων έχουν τακτικούς πελάτες, που έρχονται 5-6 φορές το μήνα για καύσιμα. Όταν κάποιος που προμηθεύεται από εσένα τα προϊόντα για την κίνησή του, είναι λογικό όταν ζητήσει διευκόλυνση να το κάνεις, στο βαθμό που μπορείς. Αυτό συμβαίνει κυρίως με τους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους που πληρώνονται στο τέλος του μήνα».

Παρακάτω οι μέσες τιμές ορισμένων κρατών:

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 2,37

ΔΑΝΙΑ 2,315

ΕΛΛΑΔΑ 2,267

ΟΛΛΑΝΔΙΑ 2,225

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2,154

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2,016

ΓΑΛΛΙΑ 1,972

ΒΕΛΓΙΟ 1,967

ΙΣΠΑΝΙΑ 1,94

ΙΤΑΛΙΑ 1,873

ΑΥΣΤΡΙΑ 1,808

ΚΥΠΡΟΣ 1,670

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 1,577

Την ίδια ώρα, την επόμενη βδομάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα θα φτάσει στα 2.30 ευρώ.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…